KURTULMUŞ: “DAYANAKSIZ VAADİMİZ YOK"

Ak Parti Bilecik 2’inci sıra Milletvekili Adayı Ramazan Kurtulmuş, seçim beyannamesindeki vaatlerin belirli kaynaklara dayanarak yapıldığını belirterek, "Bizim dayanaksız hiç bir vaadimiz yok. Bu zamana kadar ne dediysek yaptık. Yapamayacağımız şeyin de asla vaadini de vermedik zaten. Milletimizde bizim tuttuğumuz sözler sayesinde güvenilir olduğumuzu biliyor zaten" dedi.

26 Ekim 2015 Pazartesi 09:16
1407 Okunma
KURTULMUŞ: “DAYANAKSIZ VAADİMİZ YOK

 Ak Parti Bilecik 2’inci sıra Milletvekili Adayı Ramazan Kurtulmuş, seçim beyannamesindeki vaatlerin belirli kaynaklara dayanarak yapıldığını belirterek, "Bizim dayanaksız hiç bir vaadimiz yok. Bu zamana kadar ne dediysek yaptık. Yapamayacağımız şeyin de asla vaadini de vermedik zaten. Milletimizde bizim tuttuğumuz sözler sayesinde güvenilir olduğumuzu biliyor zaten" dedi.

  Ramazan Kurtulmuş, yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimleri öncesi vatandaşların sıkıntıların bir kısmını bilmelerine rağmen vatandaşlar yönelik bir çalışma yapmayarak bir vaatte bulunmadıklarını belirtti. Kurtulmuş, “Biz daha ziyade önümüze koyduğumuz projelerle ilgili yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatmıştık. Biz hep proje ortaya koyduk. Projelerimizi hayata geçirerek hedeflerimize ulaşıyoruz.

 

 

 Bundan da tüm toplum istifade ediyor. Ama geldik gördük ki seçimlerden sonra karşımıza çıkan tablo insanların bireysel gelirlerini artırma noktasında eksiğimizin olduğu ortaya çıktı. Bu tespitlere kamuoyu neticesinde hangi alanlarda eksiğimiz varsa bunları tespit ettik ve bununla ilgili başta Bakanlıklarımızın bünyesinde yapılan çalışmaların hepsi yapıldı. Bu çalışmalar neticesinde taleplere karşılık ne verilebilir? Neler yapılabilir? Bunların hepsi önümüzdeki seçim beyannamemize kondu. Hepsinin de belirli kaynaklara dayanarak yapıldığı bilinmesi lazım. Biz hayali atılımlar da ortaya koymadık.

 

 

 Hepsinin mutlaka çalışması yapılıp karşılığı olan vaatler verildi. Bizim dayanaksız hiç bir vaadimiz yok. Bu zamana kadar ne dediysek yaptık. Yapamayacağımız şeyin de asla vaadini de vermedik zaten. Milletimizde bizim tuttuğumuz sözler sayesinde güvenilir olduğumuzu biliyor zaten. O yüzden milletimize desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

 

  “ÇALIŞAN 500 BİN TAŞERON FİRMA ÇALIŞANINA KADRO VERİLECEK AMA”

 

  Kurtulmuş, devlet dairelerinde çalışan kadrolu kişilerin emekli olması ve bu kadronun boşalması ardından açıkları taşeron firma çalışanlarına kadro vererek doldurmaya çalıştıklarını anlatarak, "Bu boşalan yerleri doldurmak için devletin hizmet satın aldığı taşeron firmalardaki çalışanlarına kadro için böyle bir sisteminin gündeme geldi.Önümüzdeki süreçle ilgili devlet dairelerinde çalışan kadrolu kişilerin emekli olması ve bu kadronun boşalması vesilesi ile ne oldu? Neticede hizmet devam ediyor.

 

 

 Bu sayı her geçen gün artarak devam etti. Bu sistemle çalışan 500 bin insan var aşağı yukarı. Bu kişilere kadro verilecek ama bu nasıl olacak? Genel bütçe imkanları çerçevesinde asli iş yapanlardan başlamak kaydıyla. Mesela teknik bir eleman vazgeçilmez bir eleman, o asıl işten emekli olmuş elemanların yerine alım yapmak kaydıyla bu Maliyenin vereceği kadro çerçevesinde kadro verilecek. Yine bu hizmet satın alma devam edecek mi? Edecek tabii ki. İhtiyaçlar hangi hizmet sektöründe olursa olsun bu taşeron sistemi devam eder" dedi.

 

 

  “TAŞERONDA ÇALIŞAN İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİN ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ KESİN BİR ÇALIŞMA YAPILACAK”

 

  Ak Parti Bilecik 2’inci sıra Milletvekili Adayı Ramazan Kurtulmuş, asgari ücretin minimum rakamla bin 300 TL olacağını söyledi. Yapamayacakları hiç bir şeyin vaatlerini vermediklerinin altını çizen Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti.

 

 

  “Şimdi bu taşeronda çalışan işçi kardeşlerimizin asgari ücretleriyle ilgili kesin bir çalışma yapılacak. Asgari ücretin minimum rakamı da bin 300 TL olacak. Orada en önemli şey kademeli artış sistemi. Bu taşeronda çalışan tehlikeli işlerde çalışan arkadaşlarımız onlarda asgari ücretin kademeli artışı tehlike sınıfına göre de o arkadaşlarımızın da imkanı yükselecek. Asgari ücretin artmasıyla işsizliğin aratacağını sanmıyorum. Bu sabah daha ziyarette bulunmuştum. Ne kadar işçi çalıştırıyorsunuz dedim.

 

 

 Bozüyük de bir imalathane de, ‘bin 200 ile bin 900 arası eleman bulamıyoruz’ dediler. İşveren zaten iyi elemanına asgari ücretten fazlasını ödüyor. Biz hükümete geldiğimiz zaman devlet emekli maaşlarını ödeyemiyordu. Şu anda da yaklaşık 12 milyon emeklimiz var. Şimdi yapacağınız bir şeyi dengeyi bozmadan yapmalısınız. Bol keseden vaatler hiç bir yere varılmaz. Varması da mümkün değil. Memlekette olan enflasyonu krizi buna benzer bol keseden yapılan vaatleri neticesinde olan çıkan faturayı yine alt tabaka ve orta tabaka ödüyor. Her zaman böyle olmuştur. Şimdi biz alt geliri kurtarmaya çalışıyoruz.

 

 

 Gelir de adaleti sağlamaya çalışıyoruz. Verdiğimiz şeyin karşılığı mutlaka olması gerekiyor. Vaat ettiniz ve yaptınız maaşları 1-2 ay ödediniz 3. ay ne olacak? Onun için burada yapılacak her türlü çalışmanın geleceğe yönelik olması lazım. O yüzden emeklilik yaşı ile ilgili bir çalışma olmadı ama emeklilerle ilgili olan intibah meselesi var. Orada ki dengeyi sağlamak adına çalışma yapılacak."

 

  “MÜSLÜMANLAR İÇİN SON KALE ANADOLU”

 

  Kurtulmuş, 7 Haziran seçim öncesi Ak Parti'nin bakış açısı farklı olduğunu söyledi. 7 Haziran seçimleri sonrası aldıkları tepkilerle bakış açısı biraz daha farklı olduğunu anlatan Kurtulmuş, sözlerine şöyle verdi.

 

 

  “Herkesin olmazsa olmazı gelecek, huzur, istikbal diyor. İnsanlar diyor ki siyasi görüşümüz şu, ama biz istikbal için böyle yapacağız. Ben milletimiz sayesinde tekrardan iktidarda olacağımızı düşünüyorum. Yurt içinde yaşayan vatandaşlarımızın beklentisi bu. Bir de bu işe yurt dışı olarak bakmamız lazım. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın bizim vatandaşlarımız başta olmak üzere gerek Balkanlar da gerek Kuzey Afrika'da inanç birliği yaptığımız insanlarımızın beklentisi Türkiye'de tekraren bizim istikrarlı olmamız. Çünkü Müslümanlar diyor ki son kale Anadolu. Müslümanların sığınacağı son yer Anadolu. Anadolu birçok ülkeye kucak açmış, Kafkas’ta, Asya'da, Afrika'da Müslüman dünyasında çıkan krizlerde sıkıntıya düşen insanların sığındıkları yer neresi tabi ki Anadolu. Mesela Suriyeli kardeşlerimizin sığındığı yer de Anadolu. Son örnek bu. Başka Anadolu yok, bu vatanın birlik ve beraberliğine sahip çıkmalıyız. Meseleye böyle bakmak lazım. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Mesele artık siyaset üstü bir mesele. Bu ülke de çıkacak sonucu Bosnalı ‘da bekliyor Kuzey Afrikalı da bekliyor.”

Son Güncelleme: 26.10.2015 09:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle