İŞTE AK PARTİ'NİN MERAKLA BEKLENEN BÜYÜKŞEHİR ADAYI

   Oda TV'nin haberine göre  "Özellikle büyükşehirlerde aday belirleme sıkıntısı yaşayan AKP’de meclisteki ‘çoğunluk’ sorunu nedeniyle milletvekilleri aday gösterilmeyecek. Buna karşılık iktidar partisi başarılı bulduğu, belediye geçmişi de olan valileri büyükşehirlere yönlendirecek" denildi.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
16 Kasım 2018 Cuma 15:39
1970 Okunma
İŞTE AK PARTİ'NİN MERAKLA BEKLENEN BÜYÜKŞEHİR ADAYI
banner15

   Oda TV'nin haberine göre  "Özellikle büyükşehirlerde aday belirleme sıkıntısı yaşayan AKP’de meclisteki ‘çoğunluk’ sorunu nedeniyle milletvekilleri aday gösterilmeyecek. Buna karşılık iktidar partisi başarılı bulduğu, belediye geçmişi de olan valileri büyükşehirlere yönlendirecek" denildi.

Haberde, "Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) rozetiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) toplam 290 milletvekili görev yapıyor. Bu rakam meclis çoğunluğu olan 301’den 11 eksik. Bu sebeple AKP tek başına Anayasa değişikliği yapamıyor, referandum kararı alamıyor. Bu durum AKP’yi Mart 2019 yerel seçimleri için de etkiledi. Parti koltuk sayısı azalmasın diye milletvekillerinin belediye başkan adayı olmasını engelledi. Bir iki olası istisna dışında büyükşehirlere herhangi bir vekil aday gösterilmeyecek. İktidar partisi Ankara, Bursa, İstanbul gibi birçok ilde başkanlara görevden el çektirmişti. Bunun yanında pek çok büyükşehirde geriledi, zayıfladı, aday değiştirme ihtiyacı ortaya çıktı. Ancak partinin vitrininde yer alan vekillerin aday gösterilemeyecek olması partiyi zora soktu" ifadelere yer verildi.

HABER KAYNAĞI SİTENİN MANŞETİ

KOCAELİ’YE BİR VALİ

Haberde, "Bu zor duruma karşılık AKP Genel Merkezi ‘vali seçeneğini’ ortaya koydu. Belediye geçmişi bulunan, iktidara yakın ve başarılı valiler büyükşehir belediyelerine kaydırılacak. Pek çok vali uzun süredir istedikleri kentlerde başkan adayı gösterilmek için çabalıyordu. Ankara’da dün Kocaeli için önemli bir toplantı yapıldı. Saraydaki toplantıda 3 dönemini dolduran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yerine gösterilecek adaylar masaya yatırıldı. Toplantıda İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ile Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Bilecik Valisi Tahir Büyükakın isimleri tartışıldı" denildi.

HENÜZ TEBLİĞ YOK

Haberde, "Her iki vali de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter olarak görev yapmış, mevcut başkan İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte çalışmıştı. Karaloğlu ismi bilinmeyen bir nedenle olası adaylar arasından çıkarıldı. Toplantının sonunda Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’ın aday gösterilmesi kararlaştırıldı. Nevzat Doğan ve Hüseyin Ayaz’ın büyükşehir geçmişi de bulunan Vali Büyükakın’a itiraz edemeyecekleri Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildi. Erdoğan bu çok gizli toplantıda alınan Kocaeli kararını onayladı. Toplantıda alınan karar, gerektiği gibi gizli kalmadı. Sarayla yakın ilişki içinde olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun oğlu İsmail Karaosmanoğlu kararı kısa sürede Kocaeli kamuoyuna duyurdu. Vali Tahir Büyükakın gece geç saatlere kadar tebrik telefonları aldığı ancak henüz saraydan kendisine bir tebliğ yapılmadığı öğrenildi" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: HTTPS://ODATV.COM

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
izmitlii 2018-11-16 17:28:58

izmiitee kadenizlii lobisii vardırr valim bilecik valisii olur merak etmeyin

banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle