HALİL ELDEMİR 1 ADIM ÖNDE Mİ?

  AK Parti’de 7 bin 300’ün üzerindeki aday adayının mülakatları devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Seçmenin ‘İşte budur’ dediği bir liste ile çıkacağız" dedi.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
10 Mayıs 2018 Perşembe 12:18
1193 Okunma
HALİL ELDEMİR 1 ADIM ÖNDE Mİ?

  AK Parti’de 7 bin 300’ün üzerindeki aday adayının mülakatları devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Seçmenin ‘İşte budur’ dediği bir liste ile çıkacağız" dedi.

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Bu nedenle listede yer almayacak olanlar bizi anlayışla karşılasın” açıklaması, AK Parti kulislerini dalgalandırdı. Seçim kararının alınmasından itibaren, AK Parti kulislerinde yeni dönemde mevcut milletvekillerinin en az yarısının değişeceği yorumları yapılıyordu. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçilmesi ile birlikte yürütme ve yasamanın net çizgilerle birbirinden ayrılacak olması, bu nedenle güçlü bir Meclis yapısının her zamankinden daha önemli hale geleceğini belirten AK Parti kurmayları, yeni dönemde TBMM’ye girecek milletvekillerinin de bu güçlü yapıya ayak uyduracak isimler olacağını dile getirdi. AK Parti’de, hem teşkilatlarda hem de yerel yönetimlerde yaşanan değişimin, milletvekilli listelerine de yansıyacağına kesin gözüyle bakılırken, Erdoğan’ın “İşte budur” diye tanımlanacak 600 kişilik yeni aday listeleri hazırlanırken belli kriterlerin göz önünde bulundurulacağı belirtiliyor.

UYUM VE İHTİSASLAŞMA ÖN PLANDA

AK Parti kulislerinde, güçlü Meclis yapısında yer alacak milletvekilli adaylarının “alanında ihtisaslaşmış olanların yanı sıra, ehliyet, liyakat, uyumlu çalışma, pratik düşünen, sadakat ve güven unsurlarını taşıma, temsil kabiliyeti ve vatandaş nezdinde karşılığı olma” gibi kriterlerin ön plana çıkacağı belirtiliyor. Hafta sonu aday adaylarının katıldığı temayül yoklaması sonuçlarının da önemli bir kriter olduğu belirtilirken, belli aday adayları ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile kamuoyu yoklamaları yapıldığı öğrenildi.

ERDOĞAN, PERFORMANS RAPORLARINI İSTEDİ

Öte yandan, Erdoğan’a, mevcut milletvekilleri ile ilgili de bir performans raporu sunulduğu, bu raporda, 316 AK Parti milletvekilinin 1 Kasım 2015’ten sonraki Meclis faaliyetlerine katılımları ile ilgili değerlendirmelerin bulunduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, aralarında Murat Alpaslan, Tülay Kaynarca, Ramazan Can ve Halil Eldemir’in bulunduğu milletvekilleri en devamlı isimler oldu. AK Parti grup yönetimi uzun zamandır, hem Genel Kurul’daki oylamalar aracılığı ile hem de, “grup içi yoklamaları” ile milletvekillerinin Meclis’e devam etme konusundaki istatistiklerini tutuyor.

KAYNAK.TÜRKİYE GAZETESİ

Son Güncelleme: 10.05.2018 12:27
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bilecikli 2018-05-10 19:06:48

gönlümüzden geçen 1.sıra SELİMYAĞCI 2.Sıra RAMAZAN KURTULMUŞ DUY SESİMİZİ REİS

banner22

resim yükleresim yükle