DSP'NİN 35. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
14 Kasım 2020 Cumartesi 15:55
352 Okunma
DSP'NİN 35. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ
banner15

 4 Kasım 1985'te kurulan Demokratik Sol Parti'nin (DSP), Bilecik'te kuruluşun 35'inci yıl dönümü nedeniyle il başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelen sunuldu.

Düzenlenen programa DSP Bilecik İl Başkanı Sinan Demirel, DSP Merkez İlçe Başkanı Atakan Pehlivan, Eski DSP İl Başkanı Hasan Güleç, il ve ilçe parti yönetim kurulu üyeleri katıldı.

"Türkiye'nin yerli 'Sol’u olarak yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz"

Çelenk sunma töreni ardından bir açıklama yapan İl Başkanı Demirel, "14 Kasım 1985’ de resmen partileşerek Türk siyasi hayatında yerini almış ve o günden bu yana ülkemiz ve milletimiz için çözüm üretmeye devam etmektedir.

 Hepiniz yakından biliyorsunuz ki siyaset, ekonomi politikalarının ifade tarzıdır. Ekonomi ise emek ve sermaye ikilisinin bir arada olması ve dayanışmasıyla anlam kazanabilir. Kısacası sermayenin olmadığı yerde emeğin, emeğin olmadığı yerde sermayenin tek başına bir karşılığı olamaz." dedi.

"Sağ ve sol kavramları var olmaya devam edecektir"

 Konuşmanın devamında "Yaşam var olduğu müddetçe emek ve sermaye var olacaktır diyen başkan Demirel, "Emek ve sermaye var olduğu müddetçe sağ ve sol kavramları var olmaya devam edecektir. Ülkemizin ve toplumsal değerlerimizin oluşturduğu insanca ve hakça bir düzen için çalıştığımız bu zorlu yolda Türkiye'nin yerli 'Sol’u olarak yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Halkımız DSP’yi tanıyor, iyi biliyor.

 Bugün partimizin 35'inci kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Büyük devlet adamı Bülent Ecevit'in liderliğinde ülke yönetiminde üç kez yer almış olan Demokratik Sol Parti, Türkiye'nin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma yolundaki en önemli güvencesidir.

 Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olarak bu güzel cumhuriyeti bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, partimizin kurucusu Bülent Ecevit ve ilk Genel Başkanımız Rahşan Ecevit'i saygıyla yâd ediyorum.

 Partimizde bugüne kadar emek vermiş tüm üyelerimize en içten minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Demokratik sol partinin 35'inci yaşını coşkuyla kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle