CUMHUR İTTİFAKI'NDA KRİZ PATLADI

Demokratik Sol Parti'nin (DSP) 6 il başkanı ortak bir basın açıklaması yaparak, DSP'nin 1985 ruhuna dönüş ve olağanüstü kurultay çağrısında bulundular.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
26 Mayıs 2021 Çarşamba 16:51
1163 Okunma
CUMHUR İTTİFAKI'NDA KRİZ PATLADI

 Demokratik Sol Parti'nin (DSP) 6 il başkanı ortak bir basın açıklaması yaparak, DSP'nin 1985 ruhuna dönüş ve olağanüstü kurultay çağrısında bulundular.  


  DSP Bilecik İl Başkanlığı’nda gerçekleşen basın açıklamasına İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın açıklamasına, DSP Parti Meclis (PM) üyesi Nursel Kızılırmak ve Kenan Üşenmez, Uşak İl Başkanı Yüksek Duygu, DSP Bilecik İl Başkanı Sinan Demirel ilçe teşkilatları ile parti üyeleri katıldı.


  Burada bir açıklama yapan DSP Bilecik İl Başkanı Sinan Demirel, "Özellikle son günlerde DSP Genel Başkanımız Önder Aksakal’ın ülke sorunlarının giderilmesi için ilkelerimiz doğrultusunda çözümler üreteceğine, yandaş medya kanallarında tamamen, bu günkü yönetimin yanlış politikalarını desteklediği görüşleri benimsemesi kabul edilemez bir durum yaratmıştır. DSP tabanında büyük tepkiler çekmiştir. Bu ortam toplum nezdinde ve kamuoyunda DSP’nin yanlış algılanmasına neden olmuştur. İyi bilinmelidir ki meselemiz, DSP’nin kim tarafından yönetileceği değil, nasıl yöneteceğidir. Öncelikle Cumhur ittifakı düşlerine yaslanarak büyüme hayallerini bir an önce terk etmek zorundayız. 'DSP’de 1985 Ruhunu' yakalamak istiyorsak başkanlık kurulunu etkisiz hale getiren, PM’yi sıradanlaştıran mevcut tüzüğü değiştirerek işe başlamamız gerekiyor. Bir şeyler değiştirmek isteyen insan önce kendinden başlamalıdır. Bu hayati sorumluluğu hep birlikte üstlenip, elimizi taşın altına koymalıyız. Bizlerinde bu gün burada toplanma amacımız, DSP’de 1985 ruhuna dönüş ve olağanüstü seçimli kurultayın yapılması talebimizi basın ve medya aracılığıyla öncelikle kamuoyuna, parti meclisi üyelerimize, kurultay delegelerimize ve tüm demokratik solcuların partilerine sahip çıkmalarını duyurmaktır” dedi.
 

  "Solcuların partilerine sahip çıkmalarını istiyoruz”
  Demirel, “Olağanüstü Kurultaylar demokrasilerin vazgeçilmezleridir. Partimizin ve ülkemizin huzuru için, seçimli olağanüstü kurultay kaçınılmaz olmuştur. Bu duygularla öncelikle partimizin değerli PM üyelerini 1985 kuruluş ruhuna dönmelerini ve seçimli kurultay için göreve davet ediyoruz. Değerli demokratik solcular tekrar etmek gerekirse demokratik solcuların partilerine sahip çıkmalarını istiyoruz. Toplantıyı burada yapmamızın amacı diriliş şehri olduğu içindir. Sözlerime Şeyh Edebali'nin şu sözleriyle son veriyorum ‘Kimsenin Umudunu Kırma' ifadelerine yer verdi.
  Basın açıklamasına imza ile Uşak İl Başkanı Yüksel Duygu, Nevşehir İl Başkanı Ahmet Kabak, Yozgat İl Başkanı Nevzat Uçar, Ordu İl Başkanı Kezban Sönmez, Sinop İl Başkanı Davut Çalhan'da destek verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle