CHP’NİN ADAYI SEMİH ŞAHİN RAKİPLERİNİ LİSTEYE YAZMADI

  CHP Bilecik İl Başkanlığı, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimine ilişkin Millet İttifakı yaptığı Bilecik’te belediye meclis üyelerinin listesini ilçe seçim kurullarına teslim ederken, CHP’nin adayı Semih Şahin rakiplerine listede yer vermedi. 

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
20 Şubat 2019 Çarşamba 13:12
2560 Okunma
CHP’NİN ADAYI SEMİH ŞAHİN  RAKİPLERİNİ LİSTEYE YAZMADI

  CHP Bilecik İl Başkanlığı, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimine ilişkin Millet İttifakı yaptığı Bilecik’te belediye meclis üyelerinin listesini ilçe seçim kurullarına teslim ederken, CHP’nin adayı Semih Şahin rakiplerine listede yer vermedi. 

  29 Kasım 2018 günü CHP Bilecik İl Başkanlığında CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün öncülüğünde Bilecik Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Hüseyin Korkman, İsmail Cinoğlu, Seyfi Özgen ve Semih Şahin arasında bir protokol imzalandı. İmzalanan protokolde "2 Aralık 2018 Pazar günü yapılacak olan CHP Bilecik Belediye Başkan Adaylığının belirleneceği eğilim yoklamasında sandıktan aday olarak hangi arkadaşımız seçilirse; seçilen arkadaşın kabul etmesi kaydı ile altındaki Belediye Meclis üyeliği listesinde kayıtsız ve şartsız yer almayı kabul ve taahhüt ediyorum. İş bu protokol tarafından imza altına alınarak CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlığına teslim edilmiştir" ifadelerine yer verilerek 4 aday adayı altını imzaladı.

 Yapılan eğilim yoklaması sonucu sandıktan Semih Şahin çıkarak Bilecik’te CHP’nin belediye başkan adayı oldu. CHP Bilecik İl Başkanlığı dün son günün olan il genel ve belediye meclis aday üyelerinin bulunduğu listeleri Merkez İlçe Seçim Kurulu’na teslim ettiler.

  LİSTEDE 3 ADAY ADAYI DA YOK

  Teslim edilen listede Hüseyin Korkman, İsmail Cinoğlu, Seyfi Özgen yer almadı. İmzalanan protokolde ’seçilen arkadaşın kabul etmesi kaydı’ esas alınarak Semih Şahin rakiplerini saf dışı bıraktı.

 NE HESAPLAR DÖNDÜ ?

Öte yandan bu durum  'CHP’de ne hesaplar döndü' sorusunu akla getirirken, o gün düzenlenen toplantıda konuşan Milletvekili Yaşar Tüzün, diğer siyasi partilerin adaylarının açıklanmamasının sebebinin CHP’nin adayının beklenmesi olduğunu belirtirken "Rakibimiz diğer partiler bugüne kadar adayını açıklamadıysa bunun temel sebebinin CHP’nin adayı beklenmektedir" ifadelerine yer verdi. Tüzün ayrıca,  4 belediye başkan aday adayına aynı yakınlıkta, aynı uzaklıkta olduğunu belirtmişti. Kamuoyunda bu söylemler sonrası  'İmzalanan Protokolün Havada kaldığı'  şeklindeki yorumlara neden oldu.

Son Güncelleme: 20.02.2019 13:47
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2019-02-20 13:25:23

boş bi haber kimi ilgilendiriyosa

Avatar
apartman sakini 2019-02-20 19:09:22

herşey sözde kalmış semih şahin demekki billeçiği iyi tanıyor o arkadaşlara ihtiyaç duymamış .

Avatar
Önder Uz 2019-02-21 20:38:27

chp de 2 kere 2 asla dört etmez

banner22

resim yükleresim yükle