CHP'DEN BİLECİK İL VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Teşkilatı, Bilecik Milli Eğitim İl Müdürü Fazilet Durmuş ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu.

14 Şubat 2017 Salı 12:32
2994 Okunma
CHP'DEN BİLECİK İL VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
banner15

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Teşkilatı, Bilecik Milli Eğitim İl Müdürü Fazilet Durmuş ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

 

     CHP Bilecik İl Teşkilatı, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik’in okul müdürleriyle haberleşmek için kurdukları mesajlaşma grubunda "Son Savaş" adlı yazısı üzerine evet hakkında propaganda yaptıkları gerekçesiyle Bilecik Adalet Sarayı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuna CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Hikmet Turhan, CHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, CHP Bilecik İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, CHP Bilecik Gençlik Kolları Başkanı Deniz Esentürk ve partililer katıldı.

 

 

   Suç duyurusunda bulunulmasının ardından açıklama yapan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı olarak başkanlarımız ve partili arkadaşlarımız ile birlikte Türkiye'nin gündemine oturan Türkiye’de bir infilak yaratan sorunu bir Bilecikli milletvekili olarak demokratik cumhuriyetin savunucusu veya halkımızın temsilcisi olarak bugün buraya gelerek suç duyurusunda bulunduk” dedi.

 

 

  “Suç duyurusunun içeriği ile ilgili kamuoyunda yeterince bilgi ve belge mevcuttur”

 

  Bu suç duyurusunun kamuda görev yapanların ne evet ne de hayır dedikleri için olduğunu belirten Tüzün, “Elbette vatandaşımız 16 Nisan günü sandığa gidecek evet veya hayır tercihinde bulunacaktır. Biz neden evet diyeni asla sorgulamıyoruz neden hayır diyeni asla sorgulamıyoruz, biz hayır diyenleri veya evet diyenleri başta bölücülük ile, namussuzlukla ve halkımızı kin ve nefrete yöneltecek şekilde açıklama yapanlara böyle bir suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurusunun içeriği ile ilgili kamuoyunda yeterince bilgi ve belge mevcuttur. Artık savcılığa intikal etmiştir savcılık aşamasında çok daha detaylı bilgi vermenin doğru olmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

   “Kamu görevlilerinin Bilecik halkını kin, nefret ve bölücülük söylemleri ile birbirine düşürmesini asla kabul etmeyiz”

 

  14 Şubat Dünya Sevgililer Günü olduğuna değinen Yaşar Tüzün, “Biz Bilecik’imiz de sevginin, hoşgörünün ve özgürlüklerin egemen olmasını istiyoruz. Bu özgürlükleri bu sevgiyi bu hoşgörüyü bu anlayışı bu dayanışmayı geçmişte yaşanan bütün seçimlerde Bilecik halkımız en iyi şekilde kamuoyuna ve Türkiye’ye yansıtmıştır. Bundan böyle de yansıtmaya devam edecektir. O neden ile kamuda görev yapmaya gelenlerin Bilecik halkını kin, nefret ve bölücülük söylemleri ile birbirine düşürmesinin asla ama asla kabul edemeyiz. Bu doğrultuda bu suçu işleyenlerin bizler Cumhuriyet Halk Partisi İl teşkilatı olarak Cumhuriyet Savcısına intikal ettirdik bundan böyle görev savcılıkta, bundan böyle görev Bakanlıkta, bundan böyle görev Valilik'tedir” dedi.

 

 

 

  “Kazananın milletimiz olması, kazananın Türkiye olmasını umut ediyorum”

 

 

  CHP Bilecik Milletvekili Tüzün açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Aracılığınız ile Sayın Valimiz’de bu noktada ki süreç ile ilgili düşüncelerini biliyoruz. Bu noktada ki soruşturma çalışmalarının Bakanlık düzeyinde soruşturma çalışmalarının da yapılacağını umut ediyoruz ve bu 16 Nisan sürecinde kim hangi şekilde tercih kullanırsa kullansın ister evet tercihi kullansın, ister hayır tercihi kullansın kazananın milletimiz olması, kazananın Türkiye olmasını umut ediyorum"

 

 

   “Gergin intikal etmiş bir olayla ilgili çok detaylı konuşmam çok şık olmayacak”

 

  Tüzün’ün açıklamasının ardından bir açıklama yapan CHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar ise, “İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Halis Çelik ile ilgili suç duyurusunda bulunduk ve dosyamızı savcılığa intikal ettirdik. Suç delilleri ile birlikte. Bu nedenle gergin intikal etmiş bir olayla ilgili çok detaylı konuşmam çok şık olmayacak. Ama şunun da bilinmesinin isterim özellikle kamu görevi yapan insanların hele hele bunlar çocuklarımızı teslim ettiğimiz bir eğitimcinin toplumu kin ve nefrete yönelik kışkırtmaları affedilir bir davranış olmadığını hepiniz gayet iyi bilmektesiniz ve bu yerel medyamız da yer aldıktan sonra ulusal medyamızda geniş bir yankı oluşturdu” ifadelerini kullandı.

 

  “İlimizin eğitimi ile ilgili kararlar alma noktasında çalışsınlar, çabalasınlar”

 

  Bu olayın özellikle Bilecik kamuoyunda büyük bir etki oluşturduğunu belirten Yaşar, “Çünkü çocuklarımızı teslim ettiğimiz şahsiyetlerin önce şunu çok iyi bilmeleri gerekir, bir eğitimci olarak da aynı zaman da ben bir eğitimci olarak da kendilerinden şunu beklerdim isterdim ki bu eğitimcilerimiz İlimizin eğitimi ile ilgili kararlar alma noktasında çalışsınlar, çabalasınlar. Ne yazık ki onlar bu asli görevlerini bırakıp halkımızı kin ve nefrete yönelik söylemler ile İlimizde var olan hatta 1980 öncesi dahi o kadar terör olayının yaşandığı Türkiye’de en ufak bir olayın olmayışı Bilecik halkını birbiri ile ne kadar ne denli iç içe ve hoşgörü ile yaşadığının bir göstergesi olmasına rağmen bu tip dışarıdan gelmiş ve gerçek mesleklerini gerçek görevlerini unutup Bilecik halkını ve kamuoyunu kin ve nefret tohumları aşılayan bu söylemlerini kınıyoruz. Bununla ilgili sessiz kalamayacağımızı Cumhuriyet Halk Partisi İl örgütü olarak sessiz kalamayacağımızı ve bunlarla ilgili yasal işlemlerin başlatılması için bugün burada suç duyurusunda bulunduk. Umarım ilgililer hakkında gerekli işlemler yapılacaktır ve bunların da takipçisi olacağımızı bilmenizi isterim” dedi.

Son Güncelleme: 14.02.2017 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle