CHP BİLECİK İL ÖRGÜTÜNDEN 'ADALET' YÜRÜYÜŞÜNE DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik il örgütü bugün genel başkanlarının ‘Adalet’ yürüyüşüne kapsamında bugün olacağı Sakarya’ya etabına 2 otobüsle giderek destek verdiler.

03 Temmuz 2017 Pazartesi 10:22
2134 Okunma
CHP BİLECİK İL ÖRGÜTÜNDEN 'ADALET' YÜRÜYÜŞÜNE DESTEK

 Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik il örgütü bugün genel başkanlarının ‘Adalet’ yürüyüşüne kapsamında bugün olacağı Sakarya’ya etabına 2 otobüsle giderek destek verdiler. 

 

 

  15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, on dokuzuncu gününde de İstanbul'a doğru yürüyüşüne devam ediyor. Kocaeli’nin Kartepe İlçesi’nden İzmit’e doğru yürüyen Kılıçdaroğlu’na CHP Bilecik il örgütünden destek geldi.

 

 

  Saat 10’da CHP Bilecik İl Başkanlığı önünde toplanan 120 kişi CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün öncülüğünde sloganlar eşliğinde Teyfikbey Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdüler. Yürüyüş esnasında grup, “Hak, hukuk, adalet” sloganları atarken 120 kişilik gruba 90 emniyet personeli eşlik etti.

 

 

 “Yüreği, düşüncesi binlerce milyonlarca olup yürüyüşe katılmak isteyen vatandaşlarımızın olduğunu biliyoruz"

 

  Yürüyüş öncesi bir konuşma yapan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 15 Haziran günün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun almış olduğu bir karar doğrultusunda Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ yürüyüşü gerçekleştirdiklerini belirtti. Tüzün, “Bu yürüyüşe Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik il örgütleri olarak 3’üncü katılımımızı gerçekleştiriyoruz.

 

 

 Bugüne kadar ki başta Ankara başlangıcı Düzce, Hendek, Adapazarı sınırları benim şahsen milletvekiliniz olarak 9 kez katıldım. Bugün 10’uncu katılımımı gerçekleştireceğim. Bu çalışmanın altında sadece ve sadece İstanbul Milletvekilimiz Sayın Enis Berberoğlu’na 25 yıl hapis cezası verildi diye başlattığımız bir kampanya değildir. Biz bu adalet yürüyüşünü başta bu ülkede eğitimli adaleti isteyerek, sağlıklı adalet isteyerek,  tarımda adaleti isteyerek, emniyette adaleti isteyerek, Türk Silahlı Kuvvetlerinde adaleti isteyerek, emekçi sınıfımıza adaleti isteyerek, emeklilerimize adaleti isteyerek ve tüm Türkiye’de adalet isteğiyle yola çıkmış bulunuyoruz.

 

 

 Bu bir başlangıçtır. Bu başlangıcı birileri bu Türkiye’de başlatmak durumundaydı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bu başlangıç sürecini devam ettiriyoruz. Ama yüreği, düşüncesi binlerce milyonlarca olup böyle bir yürüyüşe katılmak isteyen vatandaşlarımızın olduğunu biliyoruz. Ama AKP’nin zulmü, baskısı, tehdidi, şantajı hiçbir şekilde bizi bu yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Her türlü baskıya ve tehdide, şantaja rağmen biz yürümeye ve adalet aramaya devam edeceğiz. Bunda kimsenin kuşkusu olmasın. Tabi bu yürüyüşün bir başka daha büyük anlamı var” dedi.

 

 

 Sapanca büyük kortejimize katılacağız”

 

  Türkiye’de şuan gelinen durumuna değinen Tüzün, “Ama biz Kurtuluş Savaşı’ndan bugüne kadar bu anlayışımızı, bu düşüncemizi layık, demokratik, cumhuriyeti ve demokrasiyi nasıl savunduysak, bugün de aynı anlayış içerisinde adaleti ve hukuk sistemimi savunmak durumundayız. Burada bugün yüzlerce Bilecikli var. Ama biliyorum ki binlerce ama binlerce Bileciklinin gönlü bizlerle beraber.

 

 

  İşte sırf bu tehdit, şantaj ve baskıdan dolayı buraya gelemeyip yüreği, düşüncesi, beyniyle bizle olan bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bilecik’ten Maltepe Cezaevi’ne sevgili Milletvekili arkadaşıma selam olsun diyor, yanına kadar, Pazar gününe kadar bu yürüyüşün içinde bulunacağımızı bildiriyor, Sayın Enis Berberoğlu’nu da saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün ki yürüyüşümüzün birinci etabını Bilecik'te gerçekleştireceğiz.

 

 

 Bilecik’ten sonra Kocaeli'nin Sapanca ilçesindeki büyük kortejimize katılacağız. Bizlerle bu yürüyüşe katılan sevgili hemşerilerimize, gelen arkadaşlarımıza Cumhuriyet Halk Partili olup, Cumhuriyet Halk Partili olmayan, değerli hemşerilerimize Milletvekiliniz olarak teşekkür ediyor, Bilecik Adalet Yürüyüşü ’nü başlatıyorum. Hayırlı olsun, hayırlı yolculuklar, Allah utandırmasın. Her türlü provokasyona karşı, her türlü tehdide ve her türlü baskıya karşı biz bu yürüyüşü gerçekleştireceğiz.

 

 

 Hiçbir provokasyona alet olmayacağız. Diyeceğimiz üç cümle var. Birincisi hak, ikincisi hukuk, üçüncüsü adalet olacak. Biz hak, hukuk ve adalet peşindeyiz. Herkese hak, hukuk, adalet istiyoruz. Tavrımız budur, bu tavrımızı yürüyüş boyunca hayata geçireceğiz ve sergileyeceğiz. Yürüyüşümüz hayırlı olsun diyorum” dedi.

 

 

 Yürüyüş sonunda Bilecik’te 2 otobüs partili Sapanca’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğündeki yürüyüş kortejine katılacaklar.

 

Son Güncelleme: 03.07.2017 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adaletçi 2017-12-27 14:39:18

Bizim duymuş baskan nerde onu göremedim en cok adalet arayan adam gibi adam

Avatar
15 temmuz 2017-12-27 14:39:18

Yürüyün de, yürürken yol arkadaşınızın kim olduğuna da bakın

banner22

resim yükleresim yükle