BİLECİK'TE TANSU ÇİLLER'E TEPKİ

  Demokrat Parti (DP) Bilecik İl Teşkilatı üyeleri, eski Genel Başkanları Tansu Çiller'in geçtiğimiz gün AK Parti'nin Yeni Kapı mitingine katılması protesto ederek, il başkanlığı binası içinde geçmiş dönem genel başkanları arasında yer alan resim çerçevesini kırdılar. Partililer, Tansu Çiller'in resminin yırtıp çöpe attılar. 

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
20 Haziran 2018 Çarşamba 15:51
3291 Okunma
BİLECİK'TE TANSU ÇİLLER'E TEPKİ
banner15
banner18

  Demokrat Parti (DP) Bilecik İl Teşkilatı üyeleri, eski Genel Başkanları Tansu Çiller'in geçtiğimiz gün AK Parti'nin Yeni Kapı mitingine katılması protesto ederek, il başkanlığı binası içinde geçmiş dönem genel başkanları arasında yer alan resim çerçevesini kırdılar. Partililer, Tansu Çiller'in resminin yırtıp çöpe attılar. 

  Konu hakkında açıklama yapan DP Bilecik İl Başkanı Sezai Balta, DP'nin eski genel başkanı, eski bakanı ve eski Başbakanı Tansu Çiller’in AK Parti’nin Yenikapı mitinge katılarak yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Balta, "Sayın Tansu Çiller orada yaptığı açıklamada ‘Milli bir şuurla’ mitinge katıldığını ve ülkenin çok büyük bir kıskaç altında olduğu şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.

 Bu konuda genel başkanımız Gültekin Uysal ve bizler de sürekli söylüyoruz. Kendi beka sorunlarını ülkenin beka sorunlarıymış gibi göstermeye çalışanların toplumda ve siyasette hiçbir karşılığı yoktur.

 Yaptıkları bu destek açıklaması akıllara, kalplere, gönüllere her şeyden öte vicdanlara sığmamıştır. Sayın Çiller’in yaptığı açıklama derdi millet, derdi demokrasi, derdi adalet olan tüm dava arkadaşlarımızın vicdan ve aklında yok hükmündedir.

 Milli bir şuurla buradayım diyen sayın Çiller’e insanın sorası geliyor? Sayın Çiller milli şuara hassas olduğunuz kadar dini bir şuura da hassas olsaydınız da sizi siyasete sokan, bakan yapan daha sonra sizinde genel başkanı ve başbakanı olduğunuz partimizin kurucusu, bu ülkeye yıllarca hizmet etmiş, Anadolu’nun her karışında emeği ve imzası olan rahmetli Cumhurbaşkanımızın kabri başında da 17 Haziran 3’üncü ölüm seneyi devriyesinde bir Fatiha okuyamaz mıydınız?

 Amma demek ki dini şuurdan yoksun olanlar gücün karşısında secde etmekte bir beis görmüyorlarmış. Ne güzel söylemiş büyüklerimiz; ‘Davası olanların kaygısı yoktur, dere akar kumu kalır’" dedi.

  "Geçmişe baktığımızda pek çoklarının gittiği yer olan siyaset mezarlığınızda yerinizi alacaksınız"

  Tansu Çiller'in Yenikapı'da ülkesi için mi kendi bekası için mi bulunduğunu bu milletin çok iyi bildiğini anlatan Balta, "Türkiye'yi ‘Beka Sendromu’ içinde düşürenler demokrasi ve adaleti yok edenlerle ilgili hükmünü bir gün tarih mutlaka verecektir ve o hüküm verildiğinde tüm demokratların gönlünden silinmiş olan varlığınızla geçmişe baktığımızda pek çoklarının gittiği yer olan siyaset mezarlığınızda yerinizi alacaksınız.

 Ama şu aklınızdan hiç çıkmasın. Sayın Çiller, bedelli idam sehpasında da şehit başvekilimiz ve iki bakanımızın kanlarıyla ödenmiş olan 72 yıllık bu şerefli siyasi misyonun ‘Ulubatlı Hasanlar’ hiç bitmeyecektir Allah’ın izniyle" dedi.

  Mehmet Ağar'ın oğlu AK Parti'den milletvekili adayı

  Partililer Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar'ın AK Parti Elazığ’da 3. sıradan milletvekili adayı olması dolayısıyla da tepki gösterdiler.

  Yapılan açıklamanın ardından DP Bilecik İl Başkanlığı üzeri çarpı işareti çizilen Tansu Çiller ve Mehmet Ağar'ın resimleri bulundukları yerden çıkarıldı.

 Partililer çerçeveleri yere atarak kırarken, içinden çıkan 2 resmi yırtara çöpe attılar. Eski genel başkanlarına haklarını helal etmediler.

Son Güncelleme: 20.06.2018 16:21
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MİSAFİR 2018-06-21 11:07:59

NE BÜYÜK TEP Kİ AMA... SAHİ KİMDİ BUNLAR %00001 MİYDİ....

Avatar
seçim 2018-06-21 12:36:56

tansu çillerde dogru yolu biliyor artık sizde anlayın resimi yırtmakla olmaz bu işlerrrr

Avatar
M.A. 2018-06-21 09:09:58

Siyasette ne adınız kaldı ne sanınız kaldı...binde 1 bile oy almıyorsunuz...O resmini yırttığınız kişiler dönemi sayesinde bu gün varlık gösteriyorsunuz...Yırtın Onların da çok umrundaydı..

Avatar
Ertam 2018-06-26 22:01:36

Siyaset mezarlığı diyor, Çiller şu an zaten emekli, dp diye bir parti varmış

Avatar
Salih 2018-06-20 18:18:10

yakışanda bu

Avatar
mustafa 2018-06-20 23:20:32

onurlu davranışlarından dolayı tebrik ederim yerinde bir karar

Avatar
misafir 2018-06-21 09:50:27

Çok doğru bir cümle: ''Kendi bekaalarını devletin bekaası gibi göstermek''

Avatar
M.B. 2018-07-11 14:58:02

Genel Başkanları cehape den aday olup mv olan parti değil mi bunlar....

banner22

resim yükleresim yükleresim yükle