BİLECİK MİLLETVEKİLİ YAŞAR TÜZÜN’DEN BÖLGESEL TREN SEFERİ ÖNERİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, hızlı tren seferlerinin başlatılmasından sonra atıl durumda bırakılan demir yollarını meclis gündemine taşıyarak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a soru önergesi gönderdi.

08 Ağustos 2015 Cumartesi 09:56
1451 Okunma
BİLECİK MİLLETVEKİLİ YAŞAR TÜZÜN’DEN BÖLGESEL TREN SEFERİ ÖNERİSİ
banner15

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, hızlı tren seferlerinin başlatılmasından sonra atıl durumda bırakılan demir yollarını meclis gündemine taşıyarak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a soru önergesi gönderdi.

 

 

  CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlamasını istediği tren seferleri önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı. Tüzün önergede, hızlı tren seferlerine karşı olmadıklarını, ancak bunun eski tren seferlerinin kaldırılmasını gerektirmediğini belirtti. CHP'li Tüzün, Türkiye'nin diğer bölgelerinde olduğu gibi Bilecik'te de eski tren seferlerini daha çok çevredeki köylülerin ve gezi amaçlı olarak emeklilerin kullandığını da ifade ederek, hızlı tren biletlerinin yüksek olması nedeniyle en çok köylülerin ve emeklilerin mağdur olduğunu ve kara yoluyla yük taşımacılığındaki maliyeti de büyük ölçüde düşürdüğü için bütün dünyada yoğun olarak kullanıldığını belirtti.

 

 

Tüzün, Türkiye’de şimdi birçok ilde içinden demir yolu geçmesine rağmen tren seferleri yapılmadığının altını çizerek, bunun büyük bir israfa yol açtığını ve ulusal ekonomiye büyük zarar verdiğini belirtti. Milletvekili Tüzün, vermiş olduğu önergede şu sorularına yanıt istedi:

  "Türkiye’de mevcut demir yolu hattı kaç kilometredir? TCDD Anahat şebekesinin ne kadarı yolcu taşımacılığı için kullanılmaktadır? Mevcut demir yolu hatlarının ne kadarı yük taşımacılığı için kullanılmaktadır? Yük ve yolcu taşımacılığı yapılmadığı için hiç kullanılmayan ve atıl durumda bırakılan demir yolu hattı var mıdır? İşlevsiz bırakılan bu hatlarda bakım yapılmakta mıdır, bakım için ne kadar harcama yapılmıştır? Hiç bakım yapılmadığı için kaderine terk edilmiş işlevsiz hat var mıdır? TCDD tarafından taşınan yolcu miktarı yıllara göre nedir? TCDD tarafından taşınan yük miktarı yıllara göre nedir? İçinden demir yolu geçmesine karşın yolcu ve yük taşımacılığı yapılmayan illerimiz hangileridir? Hızlı tren seferlerinin başlatılmasından sonra hangi hatlarda eski tren seferleri kaldırılmıştır? Başta Bilecik olmak üzere hızlı tren seferlerinin başlatılmasından sonra seferden kaldırılan trenleri yoğun olarak kullanan başta köylüler ve emekliler olmak üzere yöre halkının mağduriyetinin giderilmesi için bölgesel seferler yapılması düşünülmekte midir? Kullanılmayan hatlardaki istasyon ve diğer demir yolu binalarının durumu nedir? Son 13 yılda bu tarihi binaların ne kadarı restore edilmiş, ne kadarı yıkılmış, ne kadarı satılmıştır?"

Son Güncelleme: 08.08.2015 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle