BİLECİK DEVA PARTİSİ GENÇLİK ÇALIŞMALARI BAŞKANINDAN YORUMLAR

BİLECİK DEVA PARTİSİ GENÇLİK ÇALIŞMALARI BAŞKANINDAN YORUMLAR

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
16 Şubat 2021 Salı 12:49
93 Okunma
BİLECİK DEVA PARTİSİ GENÇLİK ÇALIŞMALARI BAŞKANINDAN YORUMLAR

1. DEVA Partisi gençlere nasıl bir bakış açısıyla yaklaşıyor?

Devletin görevi normalde gençleri korkutmak yerine onların haklarını korumak olmalı. Biz gençler olarak bir paylaşım yaptıktan sonra aramızda Silivri soğuktur şakaları yapar olduk. Polis kapımızı ne zaman çalar diye bekler olduk. Bunların yanı sıra işe gireceğimiz dönemde karşımıza çıkmasını bekler olduk.

DEVA Partisi olarak, “Gençlerle yan yana yürümüyoruz. Biz gençlerimizin arkasından yürüyoruz. Gençler yarınımız değil, gençler bugünümüz” Diyen bir genel başkana sahibiz.

Partimizin tüm organlarında gençlik kotaları bulunmaktadır. Farklı olarak gençlik kollarımız yok. Gençlik kotalarımız var. Bu şekilde de karar almalarda gençler olarak bizler ana gövde de yer almaktayız.

2. Eğitimi nasıl yorumluyorsunuz?

Özellikle pandemi döneminde kendimde mağdur olmuş bir öğrenci olarak normal dönemde de birçok sıkıntısını çekmiş olduğumuz eğitim sisteminin daha da eksik olduğunu fark ettik. Ne yazık ki teknoloji de zorlanan yaşça çok ileride olan hocalarımızdan normal okul hayatımızdan daha ağır sorumluluklarla baş başa bırakıldık.

Hiçbir şey öğrenemeden verdiğimiz derslerden mi bahsedelim yoksa sınav sürecinde internet ortamının çökmesinden dolayı yaşadığımız sıkıntılardan mı?

Genel çerçeveden baktığımız da hayatlarımız ve hayallerimiz kimsenin düşüncelerin de ya da planlarında yer alıyor gibi gözükmüyor. Üniversiteler arasındaki eğitim eşitsizliği bir kenara ülkenin doğu-batı şehirler- köyler arasında da eğitim eşitsizliğinden kaynaklanan sorunlardan hiç bahsedilmiyor mesela. Genel başkanımızın bu farkları azaltacağına hatta yok edeceğine güvenmekteyiz.

Bundan sonraki süreçte eğitimin doğuştan sahip olunan özelliklere göre planlanması en büyük amaçlarımızdan birisidir. Gençlere öncelikle ezberlemeyi değil, ezberi tekrar etmeyi değil sorgulamayı öğretecek politikalar çizen bir oluşumun içerisindeyiz. Çünkü sorgulamak ülkede gençlerin sahip olması gereken en büyük özelliktir.

3. Bir kadın gençlik başkanı olması normalde çok karşılaştığımız bir durum değil bir kadın olarak bulunduğunuz bu konumda karşılaştığınız sorunlar var mı?

Bir kadın olarak sadece siyasette değil hayatımın her noktasında birçok sıkıntı yaşıyorum. Gündemimiz de gördüğümüz ya da göremediğimiz birçok kadın cinayetleri bulunmakta. Kadınlar yaşlarına bakmaksızın, kadarında bir özgüven ve oldukça eğitimli bir şekilde kendinden emin adımlarla ayakta durdukları sürece bu zorlukların üstesinden gelebileceklerini düşünmekteyim.

Yeni kurulan bir parti içerisinde olmam, yaşımın daha genç olması ve ilk siyaset deneyimini yaşıyor olmam belli zorlukları da beraberinde getiriyor. Siyasete ilk girişimde bulunmadan öncesinde de çok korktuğum doğrudur. Ama biz gençlerin yapacakları yanlışlar, olgun insanların yanlışları kadar bedel ödetmez diye düşünmekteyim. Bu yüzden il başkanım Kadir Emre’nin verdiği destekle birlikte bende taşın altına elimi koymaktan çekinmedim. Bu süreçte yaşadığım sorunlarda da başta il başkanımın katkılarıyla olumsuz, can sıkıcı her şeyden daha da güçlenerek yoluma devam ediyorum.

4. GENÇLERİN YAŞADIĞI İŞSİZLİK SORUNUNA NASIL BAKIYORSUNUZ?

Aslında konuştuğumuz ya da mevcutta olan tüm sorunlar birbiri ile hukuk ve adalet konusunda aynı tabana bağlı bir şekilde çözümlenebilecek durumdadır. İstatistiklere bakıldığında her 100 gençten 31 i çalışıyor gözüküyor. Kendimde yeni mezun olduğum süreçte bu sıkıntıya bizzat tanık oldum. Referans olmadığında devlette hatta özel sektörde bile iş bulamaz durumdayız. Bu doğrultu da partimizin vaatleri içerisinde mülakat sistemini kaldırma söz konusudur. Yine eğitimle alakalı olarak, 18 yaşında yapılan meslek tercihlerine teknolojinin ve standartların gelişmesiyle birlikte ilerleyen süreçte ihtiyaç azalarak meslek artık yapılamayacak duruma gelebiliyor. Örneğin; mezun olup 5 sene çalıştık. Sonrasında bilgiler artık eskidiğinden ara ara yenilenmek gerekiyor. Bu yüzden hayat boyu eğitimi ön planda tutarak, ara dönemlerde meslek değişikliği olabilecek bir modelle ilerleyen bir düşünce içerisindeyiz.

5. EĞİTİM HAYATINDA TEKNOLOJİK ÜRÜNLERİNİ KULLANMAK ARTIK ZORUNLU OLDU. BU DURUMDA BU ÜRÜNLERİN VERGİSİNDEN DOLAYI HERKESİN ULAŞMASI KOLAY OLMUYOR. BU KONUYLA ALAKALI BİR POLİTİKANIZ BULUNUYOR MU?

Artık her alanda olduğu gibi eğitimde de teknolojik ürünler çok fazla kullanılmaktadır. Bildiğiniz üzere ilkokuldan üniversitelere kadar eğitimin her safhasında pandemi sürecinde uzaktan eğitimi teknolojik ürünler sayesinde karşılamaya çalıştık. Ama ne yazık ki, hepimizin ellerinin altında bulunmuyordu. Bu süreçte olumsuz etkilenen çok genç arkadaşımız ve kardeşlerimiz bulunuyor. Genel başkanımızın bu durumla alakalı bakanlık görevinde olduğu dönemde tablet dağıtma projeleri gerçekleştirmiştir. Yine buna benzer şekilde kitaplarda da olduğu gibi eğer alımlar toplu şekilde ve dürüstçe olursa vergileri sıfırlama politikası gerçekleştirilebilir. Yine aynı şekilde genel başkanımız teknoloji ürünlerinde vergi sıfırlamasına gideceğini belirtmiştir.

Zaten ilk mezun olduğumuz süreçte hayatımıza büyük bir borçla başlamaktayız. Üniversite döneminde kullandığımız KYK kredilerinin geri ödemesi belimizi bükerken bir de zorluklarla mezun olduğumuz öğretim hayatımız bittikten sonrasında kullandığımız ya da kullanacağımız teknoloji ürünlerine bu kadar ağır vergiler ödemememiz gerektiğin en az biz gençler kadar genel başkanımız da bunun bilincinde partimiz alışılmışın dışında politikalar üretiyor ve buna devam edecektir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle