BELEDİYE BAŞKANINI ZAN ALTINDA BIRAKTI

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'i sert sözlerle eleştirerek, "Maalesef Bilecik’in parasını ve hemşerilerimizin hakkını gereksiz heba etmektir" dedi.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
11 Mayıs 2020 Pazartesi 18:08
3638 Okunma
BELEDİYE BAŞKANINI ZAN ALTINDA BIRAKTI
banner15
banner18

 AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'i sert sözlerle eleştirerek, "Maalesef Bilecik’in parasını ve hemşerilerimizin hakkını gereksiz heba etmektir" dedi.


 

 Milletvekili Selim Yağcı yaptığı yazılı açıklamada, "Bilecik Belediyesi yönetimi seçilmelerinden bir yıl geçtikten sonra milli, tarihsel ve manevi değerlerimizi tahrip eylemlerinden kafasını kaldırıp şehre bakmaya karar verdi herhalde. Bu defa da hem baktığı yer hem yaptığı iş, hem de usulü yanlış. Üzerinde iyi çalışılmamış sadece birilerine para kazandırmak için yapıldığı anlaşılan bir iş görüntüsü var. Öncelikle belediyecilikte alt yapı çok önemli ve yapılması gereken bir iş ama iyi bir şekilde yapılmazsa sorunu ortadan kaldırmaz geleceğin en büyük sorunu olur.

 Bilecik her geçen gün büyüyor bu büyümenin gerektirdiği alt yapı yatırımları da yapılması gerekir. Ancak Bilecik Belediyesinin şu anda yaptığı gibi yapılmamalı tabi ki. Öncelikle altyapı çalışması başladıkları yer çarşı merkezinde şadırvanın olduğu bölge belediye başkanlığım dönemimde alt yapı çalışması yapılmış olup, hem de 100 yıl ömrü olan koruge borular kullanılmıştı. Ezilen kırılan yerleri değiştirilmeye müsait bir malzeme olarak yapılmıştır. Sanki daha önce hiç yapılmamış gibi daha 10 yıl geçmiş yeni yapılan bir alt yapıyı söküp yerine artık tercih edilmeyen kırıldığında tamir edilmeyen eski künt sistemine geçilmesi maalesef Bilecik’in parasını ve hemşehrilerimizin hakkını gereksiz heba etmektir. Ayrıca söz konusu bölgede biz o alt yapıyı yaptıktan sonra su baskını da hiç olmamıştır" dedi.


" İhale işlemi usule ve hukuka uygun değildir"
Yağcı, açıklamasının devamında, "Sayın belediye başkanının bu alt yapı çalışmalarına ait ihale 3 defa iptal edilmesine rağmen usule aykırı bir şekilde Fen İşleri Müdürünü ve ilgili başkan yardımcısını karşı çıktıkları için değiştirerek, Korona virüs olayını konuyla ilgili olmamasına rağmen acil işlerden gösterip kanuna karşı hile yoluyla ihale yasası 21/b maddesine sokarak pazarlık usulü her zaman ihaleleri verdikleri il dışından gelen bir şirkete verilmiştir. İhale işlemi usule ve hukuka uygun değildir. Korona virüs salgını yağmur hattı çalışmasını acil hale getirecek nitelikte bir sebep değildir. Bu konuya ilişkin ilgili makamları göreve davet ediyorum" dedi.


"Yeni hattı sökerek birilerine peşkeş çekmemelidir"
Yağcı, açıklamasının devamında, "Bizler demokrasiye inanan ve milletimizi verdiği kararı baş tacı yapan bir düşüncenin mensubuyuz. Ancak halkımızın oylarıyla seçilmiş olanlarda halkımızın menfaatlerini korumak zorundadır. Yoksa birilerine para kazandırmak için 3 ihaleyi iptal edip kanuna karşı hile yoluyla yapılmış olan yeni hattı sökerek birilerine peşkeş çekmemelidir. Ayrıca bu hattın suyunun Şeyh Edebali türbesinin bulunduğu bölgeye verileceğini duydum. Biliyorsunuz o bölgenin büyük kısmı dolgu toprak. Ayrıca karşı mezarlık tarafında heyelan riski var, bunlara dikkat edilerek kontrollü ve güvenlikli vermek gerekir yoksa bölgede ileride telafisi imkansız hasarlara yol açabilir. Ama sayın başkanın diğer yaptığımız ve ceddimizi hatırlatan eserlerimize yaptığı yıpratma ve yok etme işlemleri gibi bu yöntemle yılda bir milyon üzerinde insanın ziyaret ettiği Osmanlı Padişahları Tarih Şeridini yok etme düşüncesi varsa onu bilemem.

 Ayrıca alt yapı çalışması şehir içinde başlamadan önce şehrin ana kanalizasyon hattı mezarlık bölgesinde patlamış ve adeta orada yatan geçmişimiz üzerine akar gibi akarken bölgeyi kirletirken orayı yapmayıp sorun olmayan noktadan başlanmasının takdirlerini de saygıdeğer hemşehrilerime bırakıyorum. Şehrimizin kaynakları sınırlı bunun önceliklerinin iyi belirlenip daha etkili ve verimli kullanılması gerektiği kanaatindeyim.Bizim görevimiz 15 yıllık bir belediye başkanı ve bugün milletvekili olarak doğrular ve yanlışları hemşehrilerimize göstermektir" dedi.
 

Son Güncelleme: 11.05.2020 18:12
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
che 2020-05-11 20:01:18

sen davet et agam sögüdü bursa dıye tanıtılırken 15 yil başkan şımdı vekılsın bursa yolu ne oldu anca davet edesın zaten

Avatar
Misafir 2020-05-11 18:24:15

selim bey dönemindede o kanalizasyon akıyodu yapılmadı o kadar sene gelmıs smdı sallıyormu

Avatar
Bilecik 2020-05-12 17:58:39

Senin yapamadığın, yapmadığın altyapı yapılmaya çalışılıyor sayın yağcı.. her şiddetli yağmurda sel baskını oluyor, vekili olduğunuz şehirden haberiniz yok sanırım.

Avatar
misafir 2020-05-12 10:46:32

doğrucular

Avatar
baba hakkı 2020-05-22 09:55:58

oralarda su birikintisi olduğunu görmedim
pes ya
bu kadar yalanı ancak chp liler söyler

Avatar
bosmanelili 2020-05-22 09:58:10

şimdi çarşıda ışıklı olan güzel şeyleri söktüler
iyi yazılarınıda söktüler
özellikle çarşıda iki direk arasına ne idüğü belirsiz o ışıklı ucubeyi yaptılar basit ve banal , demekki yandaş böyle zengin edilirmiş

banner22

resim yükleresim yükleresim yükle