BAKAN AVCI, PAZARYERİ VE BOZÜYÜK İLÇESİNDE AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ, İNCELEMELERDE BULUNDU

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, henüz açılışı yapılmamış bir okulun incelemesi sırasında derslik tahtasının önünde tebeşir bulunmaması üzerine paralel medya organlarına atıfta bulunarak, “Paralel medyaya göre bu bir haber; ‘Okul yapıyorlar ama tebeşir bile yok’ derler” dedi.

20 Ekim 2015 Salı 14:19
1304 Okunma
BAKAN AVCI, PAZARYERİ VE BOZÜYÜK İLÇESİNDE AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ, İNCELEMELERDE BULUNDU
banner15

  Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, henüz açılışı yapılmamış bir okulun incelemesi sırasında derslik tahtasının önünde tebeşir bulunmaması üzerine paralel medya organlarına atıfta bulunarak, “Paralel medyaya göre bu bir haber; ‘Okul yapıyorlar ama tebeşir bile yok’ derler” dedi. 

 

 

  Bakan Avcı, Bilecik’in Pazaryeri ve Bozüyük ilçesinde bir dizi açılış gerçekleştirdi ve incelemelerde bulundu. İlk olarak Pazaryeri ilçesine gelen Avcı, Pazaryeri Belediyesi Spor Kompleksi açılışını gerçekleştirdi. Ardından Bozüyük ilçesine geçen Bakan Avcı, burada henüz açılışı yapılmamış Bozüyük Şeyh Edebali Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Bozüyük Meslek Yüksekokulu binasında incelemelerde bulundu. Burada konuşan Bakan Avcı,  artık Türkiye Cumhuriyeti’nin bir yere bir eser kazandırmaya niyet ettiğinde 1 senesi dolmadan çok şükür onu bitirecek kudret, kabiliyet ve imkana sahip olduğunu söyledi.

 

 

  Bozüyük'ün eğitim kenti olduğunu aktaran Bakan Avcı, “Bozüyük, bütün eğitim kademelerinde okullaşma oranımız yüzde 100. Sınıf ortalamalarımızda en kalabalık sınıflarımız anaokulunda 26 kişi, diğerlerinde 20-22 civarında. Bunlar bizim Türkiye genelinde ulaşmayı hedeflediğimiz ortalamalar. Bunları çok şükür Bozüyük'te yakaladık. Bozüyük bunun gibi başka eğitim kurumlarını da hak ediyor. İnşallah önümüzdeki dönemde yine bu şekilde el birliğiyle çalışarak Bozüyük'e bu eserleri kazandırırız” şeklinde konuştu.

 

 

 “BU TÜRK DEVLETİNİN ULAŞTIĞI GÜCÜ GÖSTERİR”

 

  Bakan Avcı, yüksekokulun 364 gün gibi kısa bir sürede tamamlandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

  “364 günün ne anlama geldiğini benim yaşımdakiler çok iyi bilir. Bizim zamanımızda bırakın böyle okulları bir köy okulunun bile inşaatının senelerce devam ettiği, pek çok temel atmaların yerinde kaldığı örneği orta yaş ve üzeri olan Bozüyüklü hemşehrilerim çok yakından hatırlayacaktır. Onun için bu Türk devletinin ulaştığı gücü gösterir. Artık Türkiye Cumhuriyeti bir yere bir eser kazandırmaya niyet ettiği zaman işte böyle 1 senesi dolmadan çok şükür onu bitirecek kudret, kabiliyet ve imkana sahip. Onun için halkımız çok güzel bir söz söylüyor. 'Allah devlete, millete zeval vermesin.' İnşallah devlet, millet işbirliğiyle bundan sonra da çok daha güzellerini hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bütün emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

 

 

 

  PARALEL MEDYA ORGANLARINA ATIFTA BULUNDU

 

  Avcı, binayı gezmesi sırasında bir dersliğe girerek, tahtaya yazı yazmak istedi. Tahta önünde tebeşir olmadığını gören Avcı, paralel medya organlarına atıfta bulunarak, “Paralel medyaya göre bu bir haber, ‘Okul yapıyorlar ama tebeşir bile yok’ derler” dedi. Bunun üzerine bugün bir gazetede çıkan haberini hatırlatan Bakan Avcı, “O kadar güzel tesisler açılıyor, bilmem ne yapılıyor. İlla bir yerinden bir şey bulup böyle.

 

 

 Dün bunu bir örnek olarak verdim. Dün İstanbul’da basın mensuplarına Fatih Projesi EBA’yı tanıttık. EBA, gerçekten dünyanın en büyük eğitim portali. 150 binin üzerinde yardımcı eğitim materyali var. Onu tanıtıyoruz. Dedim ki ben arkadaşlara, ‘ben bunu tanıtıyorum yarın belli medya organlarında filan okulun çatısı akıyor, falan okulun penceresi kırık haberlerini göreceksiniz.’ Nitekim bugün paralelin gazetelerinden birinde, ‘kimine tablet kimine çuval.’ Osmaniye’de bir okulun tadilatı sırasında penceresine çuval asmışlar… ‘Kimine tablet, kimine çuval.’ Onun için gördüğünüz gibi tebeşir yok, eğitim çöktü. Gördüğünüz gibi” diye konuştu.

 

 

  Okul incelemesinin ardından Bakan Avcı, karayoluyla Ankara’ya gitti.

Son Güncelleme: 20.10.2015 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle