BAKAN AVCI BABA OCAĞINA SAHİP ÇIKTI

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, dün Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Pazaryeri ziyaretlerinde duyduğu memnuniyeti belirterek, Pazaryeri'nin zorunlu eğitim bölgesi olmasını konusundaki taleplerine olumlu yanıt aldıklarını söyledi.

22 Ekim 2015 Perşembe 04:10
1099 Okunma
BAKAN AVCI BABA OCAĞINA SAHİP ÇIKTI

  Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, dün Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Pazaryeri ziyaretlerinde duyduğu memnuniyeti belirterek, Pazaryeri'nin zorunlu eğitim bölgesi olmasını konusundaki taleplerine olumlu yanıt aldıklarını söyledi.  

 

 

  Yalçın, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı için, “Baba ocağına sahip çıktı” diyerek, Pazaryeri'nin kısa zamanda büyük yol kaydettiğini ve vatandaşlara sundukları hizmetleri anlattı. Pazaryeri Meslek Yüksek Okulunun bulunduğu bölgenin elden geçmeden önce Pazaryeri'ne yakışmadığı belirterek, “Bu bölgeyi birlikle, beraberlikle, kurumların her kesimin birlikte hareket etmesiyle nasıl bir eser çıkaracağının en güzel göstergesi oldu. İlk önce bu bölgeye kardeş belediyemiz Bursa'nın Yıldırım Belediyesi'nin katkıları ile beton asfalt döktürdük. Sonra Beytepe Parkımızı yaptık. Daha sonra belediyemiz tarafından yeşillendirme çevre düzenlemesi yaptık. Sonra Çevre Şehircilik Bakanlığına bir proje sunduk ve onaylandı. Toplam 4 bin metrekare alandan içinde kafeteryaları, yürüyüş yolları, basketbol sahası ve voleybol sahası komple güzel bir bankı yüzde 100 hibe olarak belediyemize kazandırdık. Tabi yeterli değil bu ilçemize.

 

 

 Gençlerimize spor sevenlerimize söz vermiştik seçim beyannamemizde. İlk önce kapalı halı sahamızı yaptık. Çünkü burada kışımız çetin geçiyor. Hem kışın hem yazın kullanılması için kapalı halı sahamızı yaptık. Ama Pazaryeri'nin bütçesi çok iyi değil. Küçük bir belediyeyiz ve bunun farkındayız. Ama bizim kardeşlerimiz var abilerimiz var. İnegöl Belediye Başkanımız sayın Alinur Aktaş'a gittik ve 'böyle bir kapalı sahamızı yaptık, sosyal tesisimiz eksik kaldı' dedik. Sağ olsunlar sayın Başkanım abiliğini gösterdi. İnegöl Belediye Başkanıma, yardımcılarına ve tüm çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Böylece bu birlik ve beraberlikle bu adayı güzel Pazaryeri'ne yakışır bir yer olarak dün Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı huzurunuza sunduk ve açılışını gerçekleştirdi. Pazaryerimize hayırlı uğurlu olsun dedi.

 

 

  “SAYIN BAKANIM BİZİ KIRMADI”

 

  Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, 2013 yılında tüm sivil toplum örgütleriyle tüm siyasi parti başkanlarıyla beraber Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bir teklifte bulunduklarını ifade etti. Sağlık Meslek Lisesi'nin yeniden açılmasını teklif etiklerini anlatan Yalçın sözlerine şöyle devam etti.

 

 

  “Sayın Bakanımıza Sağlık Meslek Lisesi'nin yeniden açılmasını teklif etmiştik. Kendisi de bizi kırmadınız. Ben Pazaryeri halkı adına kendisine çok teşekkür ediyorum. 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında 60 öğrenciyle Sağlık Meslek Lisesi'nin açılışını yaptınız. Şu anda 3 sene 3 dönem geçti, 193 tane öğrencimiz var. Tüm Pazaryeri halkı adına bize Sağlık Meslek Lisesi yetmediği için kendisine yeniden bir teklifte bulunduk. Kendisi de yine bizi kırmadı ve 16 derslikli 200 kişilik pansiyonu olan toplam 10 bin 200 metrekare kapalı alanı olan 10 dönümlük arazi üzerinde Sağlık Meslek Lisesini ihalesini yaptık. İnşallah 720 gün gibi kısa sürede Sağlık Meslek Lisesine kavuşacağız. Bizi her gelişimizde çok iyi karşıladı ve baba ocağına sahip çıktı.”

 

 

  “PAZARYERİ OLARAK ZORUNLU EĞİTİM BÖLGESİ OLMAK İSTİYORUZ”

 

  Dün Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan Pazaryeri olarak bir istekte daha bulunduklarını ifade eden Yalçın, “Bakanımızdan Pazaryeri olarak zorunlu eğitim bölgesi olmak istedik. Çünkü, bizim burası Eskişehir gibi Bursa gibi İstanbul gibi yerlere çok yakın. Büyükşehirlere çok yakın olduğu için buraya öğretmenlerimiz geliyor, hemen tayin istiyor.

 

 

 Bu da bize eğitim öğretim yılında sıkıntıya sebep oluyor. Biz Pazaryeri halkı, tüm sivil toplum örgütleri, siyasi parti başkanları hemşehrilerimiz olarak zorunlu eğitim bölgesi olmasını Bakanımızdan istedik. Sağ olsun o da olumlu ve olması gerektiğini bizlere söyledi. Pazaryeri'nde çok güzel birlik ve beraberlik var. Sayın milletvekilimiz, sayın ilçe başkanımız bize çok yardımcı oluyorlar. Biz çok şanslı bir ilçeyiz ve bir o kadarda sorumluluğumuz fazla. Hep birlikte ortak hareket ederek Türkiye'ye örnek olarak inşallah bu hizmetleri hep birlikte getireceğiz” dedi.

Son Güncelleme: 22.10.2015 04:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle