AK PARTİ İL BAŞKANI KARABIYIK UYARDI

AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, yerel seçimlere dair aday adaylarına uyarılarda bulundu.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
18 Eylül 2018 Salı 16:21
722 Okunma
AK PARTİ İL BAŞKANI KARABIYIK UYARDI

AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, yerel seçimlere dair aday adaylarına uyarılarda bulundu.  


  İl Başkanı Karabıyık, AK Parti İl Başkanlığı binasında yapılan basın açıklamasında, yerel seçimlere dair aday adaylarına uyarılarda bulundu.  Karabıyık, AK Parti teşkilatı olarak her an seçimlere hazır olduklarını, fakat seçim takviminin henüz netleşmediğine değinerek, “AK Parti’den belediye başkanı adayı olmak isteyen kişileri de aday olmak isteyen kişiler aday gösterilmedik diye küsecek veya farklı bir kurguya girecek olurlarsa aday adayı olmamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.


  Bir basın mensubunun 'Cumhur ittifakı yerelde de devam edecek mi?' sorusuna cevap veren Başkan Karabıyık, “Nasip olursa Mart 2019’da yerel seçimleri gerçekleştireceğiz. Ülke gündemi bunun yanında da çok ciddi bir yoğunluk içerisinde. Gündemde olan konulardan bir tanesi seçim takvimi, ikincisi de Cumhur ittifakının yerelde devam edip etmeyeceği. Bununla ilgili olarak genel merkezimizde yaptığımız görüşmelerde AK Parti ve MHP teşkilatlarının bir çalışma yaptığı ön görüşme yaptıktan sonra genel başkanlar düzeyinde bu konunun değerlendirileceği yönünde bir bilgi aldık. Henüz netleşen bir takvim yok ama biz AK Parti olarak her gün bir seçim varmış gibi bir çalışma temposu içerisinde oluyoruz” ifadelerine yer verdi.
  AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, açıklamasının devamında, belediye başkan aday adaylarını uyararak, “Yerel seçim ile ilgili sene başından bu yana düzenli olarak bir kamuoyu araştırması yapılıyor genel merkezimiz tarafından. Bu şekilde bir aday çalışması yapılıyor. Aday adayı olacak arkadaşlarımıza bir hatırlatma yapmak istiyoruz. AK Parti şu anda bütün belediyeleri alma ihtimali en yüksek olan parti. Bu anlamda partimizden Belediye Başkanı adayı olmak için birçok kişi bize geliyor veya aday olma isteklerini farklı ortamlarda dile getiriyor.

Her Belediye için bir tane aday belirleme şansımız var, ikincisi yok. Bu nedenle aday olmak isteyen kişiler aday gösterilmedik diye küsecek olularsa farklı bir kurguya girecek ourlarsa aday adayı olmamalarını tavsiye ediyoruz. Bu göreve talip olan birden fazla kişi olacak ve bir kişi aday gösterilecek. Mesele burada AK Parti bayrağını en güçlü şekilde dalgalandırabilmek. AK Parti teşkilatı olarak Kazanabileceğimiz en doğru adayla seçime girmeyi istiyoruz. Şu an takvimle ilgili netleşen bir süreç yok ama Ekim ayı gibi temayül yoklamaları  teşkilatın görüşü alınmaya başlanır diye düşünüyoruz. AK Parti olarak biz nasıl ki  erken seçimden çok güçlü bir şekilde çıktık, yerel seçimlere de hazırız. Yarın sandık koyulacakmış gibi düğmeye basıldığı anda yine bu seçimden de alnımızın akıyla çıkacağız” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle