AK PARTİ BELEDİYE MECLİSİ ÜYELERİNDEN AÇIKLAMA

    Bilecik’in Osmaneli İlçesinde AK Partili Belediye Meclisi üyeleri Mustafa Çakıcı ve Şaban Güdem son günlerde sosyal medya üzerinden bazı vatandaşların Belediye Başkanı Münür Şahin’in çalışmalarına muhalefet yaptıkları ve engel olukları gibi bazı yanlış ve haksız algılar oluştuğunu belirttiler.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
14 Aralık 2019 Cumartesi 12:55
1034 Okunma
AK PARTİ BELEDİYE MECLİSİ ÜYELERİNDEN AÇIKLAMA

    Bilecik’in Osmaneli İlçesinde AK Partili Belediye Meclisi üyeleri Mustafa Çakıcı ve Şaban Güdem son günlerde sosyal medya üzerinden bazı vatandaşların Belediye Başkanı Münür Şahin’in çalışmalarına muhalefet yaptıkları ve engel olukları gibi bazı yanlış ve haksız algılar oluştuğunu belirttiler.



Parti binasında bir basın açıklaması yapan üyeler, 31 Mart yerel seçimlerde milletin takdiri ile bağımsız belediye başkanının seçimleri kazandığını, AK Parti Meclis üyeleri olarak hem milletin, hem partinin ve hem de belediyenin menfaatleri doğrultusunda kendilerini denetim görevi verildiğini anlattılar. Seçimlerin üzerinden 8 ay gibi bir süre geçtiğini anlatan Çakıcı ve Güden, "Hakkımızda, belediye başkanımıza hep muhalefet ettiğimiz ve çalıştırmadığımız gibi yanlış ve haksız algılar oluşturuldu. Bu süre içinde belediye başkanımızın Osmaneli için yapmak istediği hiçbir hayırlı işe partimiz ve meclis üyesi olarak hayır demedik. Hep yapıcı olduk ve Osmaneli’nin menfaatlerini koruyup kolladık. Şimdiye kadar meclis gündemine gelen ve 'red' verdiğimiz maddelerin haklı gerekçelerini söyledik" diye belirttiler.

 SOKAĞIN İSİM DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİ

AK Partili Belediye Meclisi üyeleri Mustafa Çakıcı ve Şaban Güdem açıklamasının devamında "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclis üyesi Serpil Demirel tarafında rahmetli babasının adı olan Kemal Demirel'in ismini sokağa verilmesi istenmiştir. Belediye meclisimizde onaylamıştır. AK Parti 2 red, İYİ Parti 4 red, CHP 3 evet, MHP 1 evet ve Bağımsız meclis üyeleri 2 evet şeklinde olmuştur. Partimiz bir belediye meclis üyesinin rahmetli babasının emekli müdür ve Osmaneli'ne çok hizmeti var diye sokak ismine adının verilmesini bu hususun kızı tarafından meclis gündemine getirilmesini etik bulunmadığından ve toplum vicdanını rahatsız edeceğinden red kararı verilmiştir. Partimiz burada topluma örnek olmaması bu konunun önünü açmamasını istemiştir. Bu tür değişikliklerin toplumun bütün kesimlerine mal olmuş tam ittifakla ve etik değerlere bağlı olmak şartıyla olmasından yanadır" dediler.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ GENİŞLEME ALANI VE ARSA SATIŞ İZNİ

AK Partili Belediye Meclisi üyeleri Mustafa Çakıcı ve Şaban Güdem açıklamasının devamında,  "Belediye başkanlığımızca küçük sanayi alanı ve Beşevler Mahallesi arasındaki belediyeye ait olan tarlaların sanayiciye satış izni istenmiştir. Fakat imarda tarla gözüken bir arazinin sanayicinin satın almayacağından imar komisyonuna sevk edilip imar değişikliğinden sonra satış yapılmasını AK Parti gurubu olarak talep ettik. Fakat belediye başkanımız bu şekilde ısrar edince 'red' vermek zorunda kaldık. Zaman bizi haklı çıkarttı, bilindiği gibi 3 ay geçmiş olmasına rağmen sanayiciye satış yapılamamıştır. AK Parti gurubu olarak küçük sanayi ve organize sanayi bölgesinin genişlemesini ve büyümesini her zaman destekledik. Bu oylamada AK Parti 2 red, İYİ Parti 4 red, MHP 1 evet, CHP 3 evet ve Bağımsız 2 evet şeklinde meclisten geçmiştir" dediler.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU ÇALIŞMALARI VE 2020 YILI BELEDİYE BÜTÇESİNİN OYLANMASI

AK Partili Belediye Meclisi üyeleri Mustafa Çakıcı ve Şaban Güdem açıklamasının devamında, "Belediye plan ve bütçe komisyonu aşağıdaki şekilde oluşmuştur AK Parti Mustafa Çakıcı, İYİ Parti Ümit Korkmaz, İYİ Parti Ahmet Akdaş, CHP'den Serpil Demirel, Bağımsız Yalçın Yağız, Belediye Plan Ve Bütçe Komisyonumuz Mali İşler Müdürlüğünün verdiği bilgi ve belgeler bu konudaki belediyenin talebi de göz önümde tutularak çalışmalarını yapmış ve 2020 yılı bütçesini meclise sunmuştur. Bu çalışmalarda alt maddeleri de sayarsak yüzü aşkın madde tek tek görüşülmüş bunların çoğuna değişen oranlarda ve ekseriyetle Bakanlar kurulunun belirlediği sınırlarda kalmak kaydıyla değişiklik yapılmıştır. Bazı tarifelerde de belediyeden bu konuda anlayış ve fedakarlık istenmiş ve oy birliği ile artış yapılmama kararı alınmıştır. Bunlara bazı örnekler verebiliriz. Belediye halindeki çiftçilerimize ait traktörlerin kantar ücreti 5 TL ile sabit tutulmuş, kamyon ve tır gibi araç tartımlarına artış yapılmıştır. Şehir içi öğrenci taşımacılığı ( Bir Bilet) 0,50 kuruş Şehir içi yolcu taşıma ücreti (M plaka) öğrenci 1 TL tam 1,5 TL olarak sabit tutulmuştur zam yapılmamıştır.Bu aşamada 90'nın üzerindeki maddedeki artış ve bazı maddelerdeki oranlar tüm partilerin oy birliği ile karar verilmiştir.Oy birliği ile karar verilmeyen 3 madde olmuştur. Bunlara da partimizin tavrı aşağıdaki gibi olmuştur" dediler.

BELEDİYE DÜĞÜN SALON ÜÇRETLERİ

AK Partili Belediye Meclisi üyeleri Mustafa Çakıcı ve Şaban Güdem açıklamasının devamında, "Belediye başkanlığımız belediyeye ait düğün salonları için bin 500 TL talep etmiştir. CHP ve Bağımsız belediye meclis üyeleri evet demiş İYİ Parti ise hayır ve 'red2 demiştir. AK Parti olarak bizde % 100 zam çok ve etik değil dedik. Diğer özel düğün salonlarının fiyatlarının 5.000 ile 8.000 TL aralığında olduğundan belediye düğün salonlarının 750 TL den 1000 TL ye yükseltilmesi daha uygun ve kabul edilebilir olduğunu beyan ederek bu şekilde onaylanmasını sağladık. Belediye meclis üyesi hem halkı, hem de görev yaptığı belediyenin faaliyetlerinin sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde olmasını gözetmek zorundadır. Bu belediye hepimizin belediyesidir ve ekonomik olarak da bu tür artışlar zorunlu hale gelmiştir" dediler.

SU ÜCRETLERİ

AK Partili Belediye Meclisi üyeleri Mustafa Çakıcı ve Şaban Güdem açıklamasının devamında, "Su ücretleri konusunda belediye başkanlığımız %33 zam talep etmiştir. Bu talebe CHP ve Bağımsız üyeleri evet demiş, İYİ Parti ise yapılacak olan su zammına hayır demiştir. AK Parti ise belediyenin faaliyetlerinin olumsuz etkilenmemesi belediye yetkililerinin sudan zarar ettiği de beyan edildiğinden Karasu ya ödenen ayrıca Selimye köyünden su basım maliyetinin de yüksek beyan edildiğinden kabul edilebilir bir oran olan %15 olursa evet diyeceğimizi beyan ettik ve bu şekilde kabul edildi. Bu oran Osmaneli de her haneye su faturaların da 10 TL aylık fark olarak yansıyacaktır. Belediyeden hizmet isterken ve beklerken belediyenin de ekonomik olarak güçlenmesini istemek ve buna katkı yapmak her vatandaşlarımızın ve belediye meclis üyelerinin görevdir. Kaldı ki belediyemiz de zengin ve güçlü bir belediye değildir" dediler.

OTOBÜS ÜCRETLERİ

AK Partili Belediye Meclisi üyeleri Mustafa Çakıcı ve Şaban Güdem açıklamasının devamında, "Belediye artan maliyetler ve faaliyetlerin devamı için otobüs ücretlerine %50 zam istedi. Bu zamma CHP ve Bağımsız belediye meclis üyeleri evet derken İYİ Parti belediye meclis üyeleri zammın tamamına hayır dediler. AK Parti meclis üyeleri olarak ise belediye otobüsünün genelde yaşlı ve sürekli gelip gidenlerin tercih ettiği ve minibüsçü esnafının beklentilerini de dikkate almak gerektiğini belediyenin artan maliyet ve masraflarını da göz ardı etmenin doğru olmadığını %30 zam ile Osmaneli- Bilecik arasının 6,5 TL olmasının ve diğer mesafelerin de buna uygun oranda olmasını beyan ettik. Beyanımız dikkate alınarak bu şekilde karara bağlanmıştır.Sonuç olarak belediyenin plan bütçe komisyonunda yüze yakın madde oy birliği ile oy birliği ile açıkladığımız 3 madde oy çokluğu ile komisyonda kabul edilmiş, ancak bütçenin tamamı belediye meclisinde yapılan oylamada AK Parti (2), İYİ Parti (4),CHP (3), Bağımsız (2) toplam 11 üyenin evet oyları ile oy birliği ile kabul edilmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) belediye meclis üyesinin mazereti olduğu için toplantıya katılamamıştır. Bu konudaki gerçekler bunlar olup taktir siz değerli Osmaneli halkımızındır" dediler.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle