ADALET PARTİSİ'NİN KURUCU ÜYESİ PARTİNİN KURULUŞ AMACINI ANLATTI

12 Eylül darbesinin ardından kapatılarak 1995’de yeniden açıldıktan sonra hiçbir seçime katılmayan Adalet Partisi ilk amblemiyle yeniden kurulurken, parti kurucu üyeliğinde bulunan Ahmet Yıldız parti teşkilatlanma çalışmalara başladı.

14 Ekim 2015 Çarşamba 12:03
1660 Okunma
ADALET PARTİSİ'NİN KURUCU ÜYESİ PARTİNİN KURULUŞ AMACINI ANLATTI

 12 Eylül darbesinin ardından kapatılarak 1995’de yeniden açıldıktan sonra hiçbir seçime katılmayan Adalet Partisi ilk amblemiyle yeniden kurulurken, parti kurucu üyeliğinde bulunan Ahmet Yıldız parti teşkilatlanma çalışmalara başladı. 

  Türk siyasetinin köklü partilerinden Adalet Partisi rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vasiyeti üzerine tekrar kurulurken, partinin kurucu üyeliğinde bulunan Bilecikli Ahmet Yıldız, parti teşkilatlanma çalışmalara başladı. Yıldız, Bilecik İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 1961 yılında kurduğu ve 12 Eylül 1980 Darbesi’yle kapatılan Adalet Partisini Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Vecdet Öz ve kurucu üyeler ile birlikte İçişleri Bakanlığına yaptığı başvurunun kabul edildiğini belirtti.

 

 

  “MERHUM CUMHURBAŞKANIMIZ SÜLEYMAN DEMİREL’İN VASİYETİ ÜZERİNE BU İŞE GİRDİK”

 

  Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vasiyeti üzerine partiyi yeniden kurmak ve canlandırmak istediklerini anlatan Yıldız, “Ben bu partinin kurulmasında ilk 5'te yer alan biriyim. Kapatılan Adalet Partisini Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Vecdet Öz Bey beni aradı ve böyle bir teklifte bulundu. Ben de seve seve kabul ettim. Şimdi amacımız tabi ki merkez sahadaki bütün bölünmüş partileri birleştirmek. Çünkü şu an merkez saha da siyaset yapacak bir parti yok. Çünkü 7 Haziran seçimlerinden sonra bu açıkça meydana geldi. Bizim yine demokrat çizgimiz aynı. Bunu hiç bozmadan inşallah daha güçlü bir şekilde yeniden teşkilatlanıp örgütleneceğiz. Ama biz bu göreve laik görülmüşler ve benim için mutluluk verici bir şey” dedi.

 

 

  “İÇİŞLERİNDEN ONAY ÇIKINCA İLK OLARAK KENDİ MEMLEKETİMDEN BAŞLADIM ÇALIŞMALARA”

 

  Adalet Partisi kurucu üyesi Ahmet Yıldız, bu partiyi kurmaktaki amaçlarının çok farklı olduğunu ifade ederek, “Şu an ben resmen kurucuyum ve Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Vecdet Öz öğretim görevlisi. Biz onayımızı alalı 2-3 gün oldu. Zaten İçişleri Bakanlığına dilekçeleri kendimiz verdik. İçişlerinden onay çıkınca ben ilk kendi memleketimden başladım, insanlar duysun bilsin ki merakı olan isteği olan arkadaşları partimize davet edeceğiz. Kim olursa olsun sana gelmişse, bir insan partisi ne olursa olsun onun işini göreceğiz. Bizim işimiz bu. Şimdi Ankara'da eğer görev alırsak orada da aynı iş olacak” dedi.

 

 

  “İLK TOPLANTIMIZI ANKARA’DA YAPACAĞIZ”

 

  İlk büyük toplantılarını Ankara’da yapacaklarını dile getiren Yıldız, ”İlk toplantımızı Ankara’da yapacağız ve geçici bir görevlendirme olacak. O görevlendirmeden sonra artık yol haritası çizilecek. Herkes kendi illerine yönlendirerek, o illerde il, ilçe, belde teşkilatlanmaları olacak. Zaten şu an aşırı derece de talep var. Beni Çanakkale'den arıyorlar, Mardin'den arıyorlar, Siirt’ten arıyorlar ülkenin her yerinden sosyal medya sayesinde her şey anında duyuluyor” ifadelerinde bulundu.

Son Güncelleme: 14.10.2015 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle