57 SENE SONRA AYNI YERDE KILIÇDAROĞLU’NU KARŞILADILAR

Gülümbeli köylüler 57 sene önce İsmet İnönü’yü karşıladıkları yerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşıladılar.

25 Ekim 2015 Pazar 13:59
2202 Okunma
57 SENE SONRA AYNI YERDE KILIÇDAROĞLU’NU KARŞILADILAR

 Gülümbeli köylüler 57 sene önce İsmet İnönü’yü karşıladıkları yerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşıladılar.

 

 

  Gülümbelili 16 genç, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2’nci Cumhurbaşkanı, CHP’nin 2’nci Genel Başkanı İsmet İnönü’yü ellerinde bir pankartla karşılarken, o yıl çekilen fotoğraf ve aynı pankart ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşıladılar. Pankarta, “Hasretini çekmekteydik, bu toprakların kurtarıcısı büyük İnönü hoş geldin. Gülümbe Köyü CHP 1958” yazıyor. Bu pankartı tutan 16 kişiden sadece 6’sinin hayatta olduğu bildirilirken, bunlardan sağlık durumları iyi olan 2 kişi Kılıçdaroğlu’nu karşılamaya geldi.

 

 

  O günkü fotoğrafta yer alan 78 yaşındaki Hacı Ömer Dereli, İHA muhabirine Bursa yol çatağında kurban keserek İsmet İnönü’yü karşıladıklarını belirtti. Dereli, “Biz bu resimde 16 kişiyiz. 6 kişi sağ kaldık. İnönü kurban keserek karşıladık şimdide Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşılayacağız hayırlı olsun. Babam 72 yaşında Halk Partili öldü, bizde halk partili öleceğiz. Bu resim 57 senedir bizde ve Kılıçdaroğlu’na hediyemiz olsun” dedi.

 

 

  Seçim otobüsü ile Osmaneli mitingden gelen Kemal Kılıçdaroğlu, yol kenarında kendisini o günkü pankartın aynısı yazılmış bir şekilde karşılayan köylüleri otobüsten inerek selamladı. O günkü resimde bulunan 2 kişiyle tanışarak muhabbet eden Kemal Kılıçdaroğlu’nu kendisine hediye edilen resmi alarak otobüse koydu.

 

 

 İkili ile hatıra fotoğrafı çektiren Kılıçdaroğlu, İHA muhabirinin “Nasıl bir duygu” sorusuna, “Çok güzel bir duygu” diyerek cevap verdi. Kılıçdaroğlu, daha sonra yanına küçük birçoğunun elini öpmesi üzerine çocuğun kafasını okşayarak sevdi. Bayanlar ile kısa muhabbet eden Kılıçdaroğlu, Bilecik mitingi için köyden ayrıldı.

 

Son Güncelleme: 25.10.2015 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle