TEYDEB DESTEK PROGRAMLARI VE GİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ ANLATILDI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, TEYDEB destek programları ve girişim sermayesi desteğinin anlatıldığı eğitime ev sahipliği yaptı.  

29 Nisan 2019 Pazartesi 13:59
68 Okunma
TEYDEB DESTEK PROGRAMLARI VE GİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ ANLATILDI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, TEYDEB destek programları ve girişim sermayesi desteğinin anlatıldığı eğitime ev sahipliği yaptı.


  Üniversitenin Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü (TTO) tarafından düzenlenen eğitim, TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı Yasin Ergül tarafından verildi. Eğitim öncesinde, TTO’nun ‘AB projeleri Yazımı ve Proje Döngüsü Yönetimi Eğiticilerin Eğitimi’ isimli projesi dahilinde gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinde eğitimci olarak katılan Doç. Dr. Murat Yurdakul, Dr.Öğr. Üyesi Emre Dandıl ve Öğr. Görv. Vahdet Altundal’a teşekkür belgesi, eğitime iştirak eden akademisyenlere, kamu kurum yetkililerine ve sektör temsilcilerine de katılım belgeleri BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş tarafından takdim edildi.
  Eğitim programının açılışında konuşan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşması, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve yenilenen destek programları hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla sanayi firmalarına, akademisyenlere ve öğrencilere yönelik faaliyetler sürdürdüklerini söyledi.


  Ardından katılımcılara eğitim veren BŞEÜ Rektör Yardımcısı ve TTO Koordinatörü Prof. Dr. Harun Mindivan, bu çalışmalarla ülkenin girişimciliğe, yenilikçiliğe, bilimsel gelişmeye ve yüksek katma değerli teknoloji üretimine dayalı, bilgi tabanlı ve rekabetçi ekonomik yapısıyla dünyanın en gelişmiş on ülkesi arasında yer almasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. Sanayicilerin Ar-Ge projelerine yönlendirilmesinde akademisyenlerin rolünü önemli bulduklarını belirten Mindivan sözlerine şöyle devam etti:
  “BŞEÜ Bilimsel Araştirma Projeleri Yönergesinde değişiklik yaparak bütçesi Üniversite ve işbirliği yapılan kuruluş tarafından ortaklaşa karşılanan, uygulamaya ve ürün geliştirmeye yönelik proje türü olarak “Sanayi Destekli Lisansüstü Tez Projeleri” ve “Sanayi İşbirliği Projeleri”ni ilave ettik. Ayrıca Bilecik ve Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odaları ile yapilacak sanayi odakli lisansüstü tez iş birliği protokolü ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde yer alan Enstitülerde lisansüstü öğrenim gören öğrencilere sanayi/sektör odaklı, ilgili sektördeki iş ortağıyla/ortaklarıyla gerçekleştirilecek iş birliğiyle lisansüstü tez çalışması yaptırılacaktır. Bu etkinliğin ülkemiz ve ilimiz için hayırlı olmasını dilerim ve toplantıda emeği geçenlere teşekkür ederim.”

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle