ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ KAPILARINI ÇAD'LI ÖĞRENCİLERE AÇIYOR

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Çad Encemine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahamat Barka ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.  

17 Eylül 2018 Pazartesi 16:33
402 Okunma
ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ KAPILARINI ÇAD'LI ÖĞRENCİLERE AÇIYOR
banner15

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Çad Encemine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahamat Barka ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.  


  Türkiye Çad Büyükelçiliği Başkatibi Gamaleddin Adam ve Türkiye Çad Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Atteib Zakaria’nın katıldığı görüşmede, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Cihan Darcan, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından yetkilileri de yer aldı.


  Son dönemde iki ülke arasında gelişen ilişkilerin bir devamı olarak yükseköğretim alanında kurulabilecek iş birliklerinin görüşüldüğü ziyarette; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Çad Encemine Üniversitesi arasında bir protokolün imzalanması ve bu protokol dahilinde gelecek yıl Çad’da Şeyh Edebali Üniversitesi Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı’nın (BİL-YÖS) yapılmasına karar verildi. Alınan karar doğrultusunda Şeyh Edebali Üniversitesi’nde okuma hakkı kazanan öğrencilere TÖMER’de bir yıllık Türkçe hazırlık eğitimi verilecek. Öğrenciler hazırlık sınıfının ardından kazandıkları lisans programlarına eğitimlerine başlayacaklar.


  Çad heyetini kabul etmekten duyduğunu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, iki ülke arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle başlayan yakın ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti. Ziyaretin sonunda Rektör Taş mevkidaşı Prof. Dr. Mahamat Barka’ya üniversitenin anı tabağını hediye etti.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle