REKTÖR MÜJDEYİ VERDİ !

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması için çalışmalar başladı.  

31 Ekim 2018 Çarşamba 14:36
676 Okunma
REKTÖR MÜJDEYİ VERDİ !

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması için çalışmalar başladı.  


  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, fakültenin kurulması için bir komisyon kurduklarını ve Sağlık Bakanlığı ile konuyu istişare ettiklerini açıkladı. Nüfusu 750 binin altında olan şehirlerde Üniversite Hastanesi kurulmasının mümkün olmadığını ifade eden Rektör Taş, afiliye sistemiyle, mevcut devlet hastanesi ile birlikte tıp fakültesi kurulabileceğini belirtti ve üniversitenin hemen yanına inşa edilen yeni devlet hastanesinin Bilecik için çok önemli bir imkan olduğunun altını çizdi.


  “Komisyon çalışmalara başladı”


  Rektör Taş, komisyonun çalışmalara başladığını belirterek, “Üniversitemiz bünyesinde bir tıp fakültesi kurulmasıyla ilgili çalışmalarımız var. Biliyorsunuz şehrimizde tıp fakültesinin kurulmasıyla ilgili bir beklenti hasıl oldu. Bunu Sağlık Bakan Yardımcımız Halil Eldemir ile de istişare ediyoruz. Tıp Fakültesinin kurulması için bir komisyon kurduk. Bu komisyon şu anda bu çalışmanın gerekçelerini oluşturuyor. İnşallah bu çalışma gerçekleştiğinde, Sağlık Bakanlığımızla ve YÖK’le istişareleri yapıp, Tıp Fakültesinin kurulması için YÖK’e teklifte bulunacağız. Tıp Fakültesinin kurulmasının bazı kuralları var. İl nüfusu 750 binin altındaysa Üniversite Hastanesi açılamıyor. Ancak Tıp Fakültesi, şehirdeki devlet hastaneleriyle afiliasyon denen sistemle çalışmalarını gerçekleştirebiliyor. Yeni Devlet Hastanemiz, Üniversitemizin hemen yanı başına inşa ediliyor. Hastanemiz tamamlandığında, afiliye sistemiyle Tıp Fakültemizi kurup, hocalarımızın da Devlet Hastanesinde çalışmaya başlamasını planlıyoruz” dedi.


  “Sağlık Bilimleri Fakültesi için çalışmalar sürüyor”


  Üniversite bünyesinde eğitime devam eden Sağlık Yüksekokulunun fakülteye dönüştürülmesi için de çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Rektör Taş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Sağlık Yüksekokulumuz mevcut. Burada Hemşirelik, Çocuk Gelişimi ve Sosyal Hizmet olmak üzere 3 bölümümüz var. Bu 3 bölümden 2 tanesi öğrenci alıyor. Sosyal Hizmet Bölümümüz henüz öğrenci alamıyor, kadrosunu tamamlayınca öğrenci almaya başlayacak. Sosyal Hizmet Bölümüne de öğrenci aldığımız takdirde 3 bölümümüz de öğrenci almış olacak ve Sağlık Yüksekokulunu Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürme işlemlerine başlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle