ÖĞRENCİLERDEN AFRİN'E TAM DESTEK

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri, Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatına yönelik basın açıklaması yaptı.  

15 Şubat 2018 Perşembe 15:39
396 Okunma
ÖĞRENCİLERDEN AFRİN'E TAM DESTEK

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri, Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatına yönelik basın açıklaması yaptı.

 


  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına, Şeyh Edebali Üniversitesi Adem kulübü, Diriliş Gençlik Kulübü, (Türkiye Gençlik Vakfı) TÜGVA Kulübü, Akil Gençler Kulübü ve öğrenciler katıldı.


  Programa katılan üniversite kulüpleri adına konuşma yapan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Adem Kulübü Başkanı Mehmet Ali Ümay, Düğüne giden 31 tane yiğitleri şahadete uğurladıklarını belirterek “ Askerlerimiz, vatanımızın bekası ve selameti için Afrin'de teröre karşı Zeytin Dalı Harekatı'nı gerçekleştiriyor. Harekatın 27’inci günündeyiz. Beklemesinler diyerek cepheye koşan yiğitlerimizin kimi şehitlik makamına, kimi gazilik mertebesine ulaştı. Operasyonun başlangıcından bugüne kadar ‘Düğüne gidiyoruz’ diyen 31 yiğidimizi şahadete uğurladık. Vatan için şahadet şerbetini içen her yiğidi Süleyman Şah, şehit düştükleri yeri Süleyman Şah türbesi kabul ediyoruz. Biz, bütün inanmışlığımızla bir kez daha haykırıyoruz; onlar ölümü öldürdüler ve ölümsüzlük otağını mesken tuttular. Zeytin Dalı Harekatı’nın gerekçelerini ve hedeflerini anlamakta zorlananlar, yanlış anlamak için çırpınanlar, çarpıtarak anlatmak için kıvrananlar var. Türkiye'nin terörle mücadele konseptini, terör örgütlerine yönelik ‘bitirici darbe’ hamlesini, ‘savaş’ olarak göstermeye kalkışanlar var. Emperyal kulvarda, kapitalist blokta yer alan sözüm ona müttefik ve dost ülkelerin Türkiye'ye yönelik örtülü savaş ilanını, ‘sivil hassasiyeti’ ambalajıyla perdelemeye çalışanlar var” dedi.


  “Biz sulh istiyoruz, biz adalet istiyoruz”


  Ümay, konuşmasının devamında, sulh ve adalet istediklerini ifade ederek “DEAŞ'ı, PKK/PYD'yi ve FETÖ'yü bu noktadan değerlendirdiğimizde, ülkemizde ve bölgemizde son beş yıldır yaşananları daha net anlamış oluruz. DEAŞ, PKK/PYD ve FETÖ arasındaki hem gizli hem de kirli ittifak, bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır. Afrin'de yürütülen operasyona karşı içeride karşıt cephe oluşturmak için ter ve dil dökenler de bizim nazarımızda bu kirli ittifakın, tapınak şövalyeleri hükmündedir. 15 Temmuz'da FETÖ aparatıyla gerçekleştirilen işgal girişimi sırasında, sınırımızın güneyinde PKK'lı teröristlerin tetikte bekletildiği herkesin malumu. Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ ile PKK/PYD arasındaki dönüşümlü strateji de öyle. DEAŞ'la mücadele ediyor diyerek PYD'nin terör faaliyetlerinin DEAŞ'la üstünün örtüldüğünü de hepimiz biliyoruz. Daha da ötesi, DEAŞ'le mücadele hikayesi abartılarak ile PYD'nin silah sermayesi artırılarak, örgütler arası dayanışmanın derinleştirildiğini de biliyoruz.

Türkiye, Fırat Kalkanı operasyonuyla bu düzeni bütün çıplaklığıyla ifşa etmiştir. Bu yüzden de çok rahat şunu deklare ediyoruz;’Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor’.Tam da bu yüzden Türkiye'nin Afrin'de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nı bütün benliğimizle destekliyor, cephede vuruşan askerlerimize de ‘Allah yardımcınız olsun’ diyoruz.

Milletin desteğini, ümmetin duasını alan devletimiz ve silahlı kuvvetlerimizin, şanlı ecdadın evlatları olmanın hakkını veren yiğitlerimizin terör örgütlerini yok edeceğine, emperyal akla diz çöktüreceğine de yürekten inanıyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle