GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ KURULACAK

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine “Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi" (YEVDES) kapsamında destek almaya hak kazandı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
08 Mart 2021 Pazartesi 13:03
189 Okunma
GÜNEŞ ENERJİ  SANTRALİ KURULACAK
banner15

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine “Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi" (YEVDES) kapsamında destek almaya hak kazandı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinin görev aldığı Enerji Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından başvurulan, Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "YEVDES" projesi kapsamında destek almaya hak kazandı. İlgili bakanlık tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu güneş enerji santrali fizibilite raporu çalışmasına onay verildi. Bakanlık tarafından görevlendirilen uzmanın saha çalışmaları ise, önerilen proje sahasında yapıldı.


"Üniversitemizin enerji ihtiyacını karşılayacak"
Konu hakkında açıklama yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Şükrü Beydemir, "Hazırlanacak olan fizibilite raporu ile kurulması planlanan güneş enerji santrali sayesinde üniversitemizin enerji talebinin belirli bir kısmı temiz enerji kaynağı ile karşılanması öngörülüyor. Proje ekibini çalışmalarından dolayı kutlayor, yenilenebilir enerji verimliliği konusunda bölgemizde de farkındalık oluşmasının amaçlıyoruz" dedi.


YEVDES projesi nedir?
YEVDES ile AB etkin kaynak kullanımı ilkeleri doğrultusunda, belediyelerin ve üniversitelerin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarının desteklenmesi amaçlanıyor.Bu kurumlara ait tesislerde, binalarda ve kampüslerde enerji verimli teknolojilerin gelişimi ve yenilenebilir enerji üretiminin artırılması, Türkiye'de daha az enerji-yoğun ve sürdürülebilir bir kamu sektörünün oluşturulması için önem taşıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle