CİNOĞLU İDDİALI KONUŞTU

   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Belediye Başkanlığı aday adaylığı için ikinci resmi başvuru İsmail Cinoğlu bugün parti binasında bir basın açıklaması düzenledi.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
25 Ekim 2018 Perşembe 15:34
1674 Okunma
CİNOĞLU İDDİALI KONUŞTU

   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Belediye Başkanlığı aday adaylığı için resmi başvuru yapan İsmail Cinoğlu bugün parti binasında bir basın açıklaması düzenledi.

 İsmail Cinoğlu, 7 Nisan 2018 günü Demokrat Parti Merkez Karar Kurulu (MKK) üyeliği ve partisinden istifa ederek, Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmişti. Cinoğlu bugün 31 Mart günü yapılması planlanan yerel seçimler öncesi  Bilecik Belediye Başkanlığı aday adaylığı için resmi başvurusunu 18 Ekim günün Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan'a yapmıştı. Cinaoğlu bugün parti binasında İl Başkanı Metin Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, il ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla bir basın açıklaması yaptı.

"95 yıllık bu büyük çınarın bir üyesi olmanın mutluluğu, gururu, onurunu yaşıyorum"

 Cinoğlu, 95 yıllık bu büyük çınarın bir üyesi olmanın mutluluğu, gururu, onurunu yaşadığı belirterek, "CHP bizim artık hayatımızdaki son nefesimize kadar namusumuz ve şerefimiz olarak bizimle beraber sonsuza kadar gidecektir. CHP’nin ayrıcalığı ve özelliği ilkelerimiz ve Cumhuriyeti savunan insanlarımızın mücadelesi olduğunu hissetmenin, onlara karşı ve bize geldiğimiz ilk günden beri kapılarını açan bu partinin güvenini almak, onunla mücadelesine ortak olmak ayrıca mücadelemizin başka bir noktasıdır. Bu büyük çınara, bu büyük partiye bu zamana kadar hizmet eden 95 yıl içerisinde Belediye Başkanlığı yapan İl Genel Meclis Üyeliği yapan, pati üyeliği yapan hakkın rahmetine kavuşmuş değerli İl başkanlarımızın hepsini saygıyla sevgiyle anmak istiyorum" dedi.

"Hiçbir parti bizim şirketimiz, ticaret hanemiz değil"

Cinoğlu, kendisi veya başkasının aday olması halinde ona da desteğini tam olacağını söyleyerek, "31 Mart akşamı Cumhuriyet Meydanında Türk bayrakları ile o meydanda kim olursa olsun ilk arkasına baktığında sağında beni görecektir. Bu maç bitene kadar, bu bayrak devralınana kadar, bu mücadele bitene kadar bütün adaylarla bu mücadeleye ortak olacağız. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hiç kimse artık bu siyaset döneminde egolarını tatmin etmek için mücadele etmeye hakkı yok. Hiçbir parti artık bizim şirketimiz, ticaret hanemiz değil.  Biz mücadele etmek zorundayız, savaşmak zorundayız. Çocuklarımız için geleceğimiz için mücadele etmek zorundayız" dedi.

"Belediye başkanı seçilirsem haftanın bir günü belediye meclis üyeleri yerime vekalet edecek"

CHP Bilecik Belediye Başkanlığı aday adayı İsmail Cinoğlu konuşmasında kendisinin aday gösterilip seçilmesi durumunda belediye başkanlığı modelinden söz ederek, "Eğer ben Belediye Başkanı olursam belediye başkanlığı modeli devreye girecektir. Aday olan belediye meclis üyelerimizden kazandığımız meclis üyelerimiz haftanın bir günü mutlaka benim dışımda vekâlet edecektir. Her hafta sırayla Belediye Başkanlığı koltuğuna oturarak göreve vekaleten bakacak. Belediye Başkanlığı görevinin   yaşayarak, görerek o mücadelenin içerisinde olacak" dedi.

"Biz belediye başkanlığı yapıcağız, benim hiçbir fotoğraf gözükmeyecek"

Cinoğlu, kendisinin aday gösterilerek seçilmesi durumunda kendisinin boy, boy resimlerini Bilecik halkının görmeyeceğini anlatarak, "Biz belediye başkanlığını yapacağız. Hiçbir bilbord da, hiçbir afişte Bilecik Belediye Başkanı İsmail Cinoğlu yazılı hiçbir fotoğraf gözükmeyecek. Ne yapılırsa yapılsın Bilecik Belediye Başkanlığı olarak yazılacaktır. Bilecik belediyesi halkın belediyesi olarak insanlara bu süreçte temsil kabiliyeti verilecektir.  Halkın Belediyesi  CHP’nin ilke ve inkılapları doğrultusunda Bilecik Belediyesi 31 Mart 2019’da halkına teslim edilmeye edeceğiz. Biz bu halka Bilecik Belediyesini bıraktığı yerden halkına geri vermeye geleceğiz" dedi.

"Bilecik için yollara düşeceğiz"

Cinoğlu son olarak CHP ailesinden bir şey isteyerek, "Birliğimizi beraberliğimizi, fitnemizi, fesadımızı, hoşgörümüzü önde tutarak burada el ele omuz omuza vermezi gerekiyor. CHP olarak şu çarşıdan, mahallemizden, köyümüzden başlayarak hep beraber 'Biz Belediye Başkanlığı' devreye sokarak inşallah mutlu sona ulaşırız diye düşünüyorum. Ben kendi şahsım adına omuz omuza mücadele vererek bir çok noktaya ulaşabileceğimi düşünerek, büyük bir yelpazeye aracılık edebileceğime inanıyoruz. Düsturumuz CHP’nin ilke ve inkılaplarını, CHP’nin seçim beyannamesini, CHP’nin sosyal  demokrat anlayışını devreye sokmak olacak. Önceliğimiz olarak ta kişisel hareketler dışında parti geleneğimizi parti büyüklüğümüzü ortaya koyarak bu belediye anlayışıyla yeni bir Bilecik için yollara düşeceğiz" dedi.

  Konuşmanın sonunda 1994-1999 yılları arasında Bilecik Belediye Başkanlığı görevini yürüten İsmail Cinoğlu'nun babası Mustafa Cinoğlu ayağa kalkarak "Kimin oğlu" diyerek çocuğunu alkışladı.

Son Güncelleme: 25.10.2018 15:45
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bilecüklü 2018-10-26 08:40:35

hep bos işler peşinde, vaadler de oyle

Avatar
mehmet 2018-10-26 10:13:09

BABASINI GÖRDÜK OĞLUNDAN NE GÖRÜCEZ 10-20 SENE GERİYE DÖNERSİN.BİZE HİZMET KAR LAZIM.LAF EBESİ DEĞİL

Avatar
Engin 2018-10-26 16:52:55

Kim demiş

banner22

resim yükleresim yükle