BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİNDE “15 TEMMUZ İNSAN HAKLARI” KONULU KONFERANS

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından “15 Temmuz İnsan Hakları” konulu konferans yapıldı.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 10:00
1423 Okunma
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİNDE “15 TEMMUZ İNSAN HAKLARI” KONULU KONFERANS
banner15

  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından “15 Temmuz İnsan Hakları” konulu konferans yapıldı. 

 


 

 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansa, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Tugay Komutan Yardımcısı J. Alb. Deniz Özaslan, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Suat Günbey, İl Müftüsü Necati Akkuş, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

 

 
  
Yapılan konferansta açılış konuşması yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini belirtti. Taş, “Yıllar içinde devlet kademelerinde sincice örgütlenerek farklı kimlik ve hassasiyetlere sığınarak kendilerini gizleyen FETÖ unsurları 2016 yılı 15 Temmuz’unda hain darbe girişimine kalkıştılar. Sivil halkın üzerine ateş açmaktan kaçınmayan terör örgütü halkımızın bütün farklılıklarına karşın bir araya gelmesiyle amaçlarına ulaşamadılar. Bu gecede yaşananlar pek çok sinema filmine ilan verebilecek kadar kahramanlık ve fedakarlık içermektedir.

 

 

 İnsanlarımızın üzerine tanklar, uçaklar ağır silahlarla saldıran bu teröristler demokrasiye inançlarından başka hiçbir silahı olmayan milletimiz tarafından yenilgiye uğratıldılar.15 Temmuz darbe girişiminin bayrak, vatan, devlet, demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi temel kavramları sahiplenme ve benimseme konusunda millet olarak direncimizi artırdığı öz güvenimizi yükselttiği, bu milletle beraber vatanı çiğnetmeyeceğimizi dost, düşmana herkese gösterdiğimiz aşikardır.

 

 

 Ne var ki, bu hain darbe girişiminin ülkemizin gelişimine ve ilerleyişine sekte vurduğunu da göz ardı edemeyiz. Tam da bu noktada gerek bu ülkenin evlatları, gerekse kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları olarak üzerimize düşen çeşitli görevler vardır.

 

 

 15 Temmuz'un bir daha yaşanmamasını istiyorsak, görev sorumluluğumuz ve görev bilincimiz en üst seviyede olması gerekmektedir. Öğrencilere vatandaşlık görevi kazandırmak, bireysel olarak kendi ayakları üzerinde duran öğrenciler yetiştirmek asli görevlerimizden birisi olmalıdır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde canlarını feda şehit vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, mekanları cennet olsun diyorum” dedi.

 


 

“Darbeler aslında büyük değişimlerdir”


  Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bünyamin Bezci ise konuşmasında, kitapların her şeyi yazdığını fakat darbelerin kitaplara göre olmadığını belirterek, “Her şeyin ötesinde bir ülkede darbe olsun veya olmasın büyük değişimlerin hemen hepsi aslında iki temel husus bir araya geldiği zaman gerçekleşiyor. Bu bir fermuar meselesi değildir. Üst üste geldiği zaman gerçekleşmiyor. Birincisi bir toplumun kendi içinde gerçekten bu değişimi isteyen toplumsa sınıflar olması gerekiyor.

 

 

  İkincisi ulusal desteğin bir şekilde bu girişimi kabullenmesi gerekiyor. Bu ikisinden bir tanesi olmazsa olmuyor. Bizdeki toplumsal değişimlere baktığımız zaman bazı noktalarda bunların gerçekleştiğini görüyoruz. Darbelerde aslında büyük değişimlerdir. Darbelerde bunun çok dışında değildir. Darbeleri genelde asker yaptı diye görünüyor ama asker çoğu zaman aracı kurumsaldır.

 

 

 Genel olarak toplumun büyük bir kesimi bunu istememiş olsa ya da hoş karşılamamış olsa aslında darbeler başarılı olmaz. Darbelerin hem iç desteğini, hem dış desteğini olduğu yerde gerçekleşmiş olarak görüyoruz. 1960 darbesi ulusal kanaldan kabul görmemiş olsaydı, hayatta gerçekleşmezdi.  Darbe sadece uluslara arası camia istediği için yapılmaz.

 

 

 Alkış olmadan, darbeler başarılı olmaz. Darbelere suskun kalmak aslında Türk demokrasisinin belli bir niteliğidir. Biz siyaset bilimcileri olarak millet anca sandıkta konuşur diyorduk. Sandık önüne konulana kadar asla konuşmaz diye düşünüyorduk. 15 Temmuz’da öyle olmadı.

 

 

 Millet sokakta bir şekilde kendini gösterdi. 1960 yılına baktığımızda darbeyle beraber hareket eden partilerin çokta yüksek oy olmadığını, 1971 darbesinden sonra darbeyi destekleyenlerin çokta başarılı olmadıklarını, 1980 darbesinden sonra darbenin bizati kurduğu partilerin hiç başarılı olamadığını görürüz. Ben bu sözlerle 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 


 

 Konuşmaların ardından Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Yrd. Dç. Dr. Fatih Yardımcıoğlu ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Dr. Çağatay Zarplı, slayt eşliğinde 15 Temmuz İnsan Hakları konulu konferanslarını verdiler.

 

Son Güncelleme: 15.07.2017 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
LowellPab 2017-12-27 14:39:18

100 satoshi every 15 minutes + 10000 Jackpot

banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle