AHLAT’A KARŞILIK O İLÇE

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
24 Aralık 2018 Pazartesi 19:16
2503 Okunma
AHLAT’A KARŞILIK O İLÇE

 Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre; AKP ve MHP arasındaki büyükşehirlerde yürütülen ittifak çalışmalarında “iki parti arasında tam uzlaşma” sağlanırken sıra, ilçelerdeki “jest”lere geldi. İttifak kapsamında, “Sultan Alparslan’ın otağını kurduğu” Bitlis Ahlat’a karşılık, Osmanlı Beyliği’nin ilk başkenti Bilecik Söğüt’ün verilmesi konusunda bir jestleşme planlanıyor.

 Bitlis’in Ahlat ilçesinde MHP’nin AKP’nin adayını destekleyeceği belirtilirken, AKP’nin de Bilecik’in Söğüt ilçesinde MHP’yi destekleyecek. İki parti Osmaniye dışındaki 50 ilde seçimlere kendi adayıyla girecekken, MHP’nin 2014 seçimlerinde yüzde 42 oy aldığı Iğdır’da “hassasiyeti” bulunuyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki arasında süren ittifak görüşmelerinde son rötuşlar yapılıyor. İki partinin 30 büyükşehirde yürüttüğü ittifak çalışmaları dışında, sürpriz bir şekilde Bitlis’in Ahlat ve Bilecik’in Söğüt ilçeleri de gündeme geldi. Bitlis Ahlat, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için “özel ilçelerden biri.” MHP’li kurmaylar, Ahlat’ın “HDP’nin eline geçmesini arzu etmediklerini” belirterek, hassasiyet kapsamında Ahlat’ta “AKP’nin adayının desteklenebileceğini” belirtiyor.

AHLAT’A KARŞI SÖĞÜT

 Bahçeli’nin özel önem verdiği ilçelerden biri de Osmanlı Beyliği’nin kurulduğu Bilecik’in Söğüt ilçesi. Söğüt’te, mevcut Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, İYİ Parti’ye geçmişti. MHP’nin Ahlat’taki tavrının karşılığında ise AKP’nin de Söğüt’te adım atması bekleniyor. MHP lideri Bahçeli’nin, Aydoğdu’nun İYİ Parti’ye geçmesinden önce Söğüt’te her yıl düzenlenen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’ne katıldığı da biliniyor.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle