12 MART İSTİKLAL MARŞI 'NIN KABULÜ

Medeniyet; tarihten getirdiği zaferlerini coğrafyasına bilim, kültür ve sanat gibi ana unsurları nakşetmekle mümkün olur. Şanlı tarihimiz boyunca sayısız zaferler kazanmış necip milletimiz dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da medeniyet yolunda muzaffer olacaktır.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
12 Mart 2021 Cuma 12:49
65 Okunma
12 MART İSTİKLAL MARŞI 'NIN KABULÜ

Medeniyet; tarihten getirdiği zaferlerini coğrafyasına bilim, kültür ve sanat gibi ana unsurları nakşetmekle mümkün olur. Şanlı tarihimiz boyunca sayısız zaferler kazanmış necip milletimiz dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da medeniyet yolunda muzaffer olacaktır. “Ekmeksiz yaşanır, vatansız yaşanmaz” düsturu ile yaşayan ve bu yaşamın ana kaynağı olarak bağımsızlığını gören aziz milletimiz, tarihinde çok defa olduğu gibi 12 Mart 1921’de bir kere daha “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!” inancıyla özgürlüğüne kavuşmuştur. “Korkma!” diyerek başlayıp “İstiklal” ile son bulan, her mısrası ayrı bir övünç ve öğüt kaynağı olan İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılını kutluyorum. Bu vesile ile Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, bu toprakları bize yurt olarak bırakan şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Son Güncelleme: 12.03.2021 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle