VAKA SAYISI DÜŞMEZSE HAFTA İÇİ DE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI GETİRİLEBİLİR

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
19 Kasım 2020 Perşembe 10:55
1430 Okunma
VAKA SAYISI DÜŞMEZSE HAFTA İÇİ DE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI GETİRİLEBİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın artan vakalar sonrası açıkladığı korona tedbirlerince hafta sonları 20.00'den 10.00'a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Kısmi sokağa çıkma yasağının vaka sayısını düşürmemesi halinde ise hafta içi de benzer kısıtlamalar gündeme gelecek.

 Güncel verilere göre, son 24 saatte 158 bin 811 Kovid-19 testi yapıldı, 4 bin 215 kişiye hastalık tanısı konuldu. Son 24 saatte 116 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 592 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 361 bin 655'e yükseldi. Toplam test sayısı 16 milyon 623 bin 489'ya ulaştı. Hasta sayısı 425 bin 628, vefat sayısı 11 bin 820, ağır hasta sayısı 3 bin 742, aktif hasta sayısı 52 bin 153 oldu. Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 3,8, yatak doluluk oranı yüzde 54,7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70,8, ventilatör doluluk oranı yüzde 37,6, ortalama temaslı tespit süresi 11 saat, filyasyon oranı ise yüzde 99,6 olarak kayıtlara geçti. Artan korona virüs vakaları sonrası Bilim Kurulu tavsiye kararları Kabine toplantısında ele alındı. Yeni tedbirler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Buna göre hafta sonları saat 20.00 ila 10.00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

YENİ AŞAMAYA GEÇİLEBİLİR

10-15 gün sonra vaka yayılım hızında düşüş olmazsa, bir sonraki aşamaya geçilecek. Hafta sonu için kısmi sokağa çıkma yasağı, 14 saatlik bir kesme anlamına geliyor. Bu yasağın daha çok geç saatlere kadar kalabalık ortamlarda dışarıda kalan gruplara ve ev ziyaretlerine yönelik olduğu belirtiliyor. Toplantılarda, okulların bulaşma kaynağı olmadığı ancak, bunun yarattığı hareketlilik, servisler ve velilerin oluşturduğu kalabalıkların risk yarattığı değerlendirmesi de yapıldı.

KISITLAMA HAFTA İÇİNE DE KAYDIRILABİLİR

Kademeli olarak kısıtlamalar arttırılarak devam edecek. Salgın hızı kesilmezse, hafta sonu tamamen yasak getirilmesi veya sokağa çıkma yasaklarının belli saatlerde hafta içine de kaydırılması planlanıyor. Uzmanlar, şehirlerarası seyahat yasağı beklemediklerini belirtiyor. 15 gün sonra yeniden yapılacak değerlendirmelerde, il pandemi kurulları ve hıfzıssıhha kurulları şehrin ihtiyaçlarına göre bu yasakları genişletebilecek. Genel yasakların yanı sıra illere göre farklı uygulamalara geçilebilecek. Bazı illerde, vaka bulunan binalara 'uyarı tabelası' asılma uygulamasının, diğer illerde de yapılabileceği belirtiliyor. Ev ziyaretlerinin yasaklanması da tartışılıyor.

KAYNAK:HÜRRİYET

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle