ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERDEN REKOR KAN BAĞIŞI

Bilecik'te üniversite öğrencileri 2 günde rekor bir kan bağışı yaparken, 5 günlük bağış sonunda hedeflerini 750 ünite kan bağışı olarak belirlediler.

11 Ekim 2017 Çarşamba 09:06
1494 Okunma
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERDEN REKOR KAN BAĞIŞI

  Bilecik'te üniversite öğrencileri 2 günde rekor bir kan bağışı yaparken, 5 günlük bağış sonunda hedeflerini 750 ünite kan bağışı olarak belirlediler. 

 

 

  Türk Kızılay'ı Bilecik Şubesi ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından ortaklaşan "Bağışlanan her kan, kurtarılan 3 can" sloganıyla düzenlenen kan bağışın 2'inci günün sonunda 330 öğrenci kan verdi. 5 gün sürecek kan bağışında yetkiler ve okulun Kızılay Kulübü öğrencilerinin hedefleri 750 ünite kan bağışı. Konu hakkında İHA muhabirine açıklama yapana Türk Kızılay'ı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, 2 günün sonunda öğrencilerinin 330 ünite kan bağışladıklarını belirterek, "Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri Kızılayca kan vererek büyük bir ulvi görevi yerine getiriyorlar.

 

 

 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kızılay Kulübü öğrencileri kendi aralarında organize etmiş oldukları bu kan bağışını tüm arkadaşlarına yayarak bu sayılara ulaştı. Kızılay Kulübüne üye öğrenci arkadaşlar 3 arkadaşını kan bağışına çağırarak burada büyük bir kan bağış kampanyasına başladılar.

 

 

 Kan bağış kampanyamız 5 gün sürecektir. 5 gün içerisinde geçen sene 600 ünite kan almıştık. Bu sene hedefimiz nasipse 750 üniteyi geçmesini istemekteyiz. Bugün 2’nci günümüz. 2’nci günümüzde şuanda 330 üniteye kadar geldik.  Dolayısıyla çok mutlu bir olay" dedi.

 

 

  "Bir kişinin kan vermesiyle 1 kan 3 hayata can verdiklerini biliyorlar"

 

  Türk Kızılay'ı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, kendilerinin bazen kan bağışı törenlerine gittiğini ve bu törenlerde 10 ünite, 15 ünite kan çıkmadığını belirterek, "Burada öğrencilerimizin bu konuya sahip çıkıp da kan bağışına teşvik etmelerini, arkadaşlarına ön ayak olmalarını takdire şayan buluyoruz. Çünkü onlarda artık bilinçlendiler kulüp öğrencileri.

 

 

 Bir kişinin kan vermesiyle 3 hayata can verdiklerini biliyorlar. Kendileri adına bir tane fidanın dikildiği konusuna çok emin bir şekilde geliyorlar. Bu sene özellikle burada 750 kan ünitesi hedefini dolması için elimizden gelen çalışmaları yapacağız. 

 

 

 Bu arada tabi ki bize bu imkanları sağlayan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörümüz İbrahim Taş’a, Sağlık Hizmetleri bölümünde grevli öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize, özellikle bu konuyla çok ilgilenen Muhammed Okur hocamıza teşekkürü borç biliriz" dedi.

 

 

  "Kan vermek sadece kan değil, aynı zamanda hayat vermeye benzer"

 

  Bilecik Şeh Edebali Üniversite Tıbbi Laboratuar Teknisyenliği Bölümü öğrencisi aynı zamana Kızılay Kulübü üyesi Emre Çakır ise; "Arkadaşlarımla birlikte Kızılay Kulübü üyesiyiz. Aynı zamanda birer kan bağışçısıyız. Sizlerde kan vererek 3 kişinin hayatını kurtarabilirsiniz.

 

 

 Çoğu arkadaşlarımız daha önce hiç kan vermemiş. Fakat sizler gelip kan vererek 3 kişinin hayatını kurtarabilir, arkadaşlarınızı getirerek birçok hayat kurtarabilirsiniz. Kan vermek sadece kan değil, aynı zamanda hayat vermeye benzer. Sizler hayat veriyorsunuz. Çekinmeyin, iğneden korkmayın gelin" ifadelerine yer verdi.

 

Son Güncelleme: 11.10.2017 09:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle