TEK KELİME İLE İĞRENÇ ÖTESİ

Dikkat! Bu haber rahatsızlık verici olabilir... 700 tane buldular!

13 Haziran 2020 Cumartesi 12:35
2105 Okunma
TEK KELİME İLE İĞRENÇ ÖTESİ

Dikkat! Bu haber rahatsızlık verici olabilir... 700 tane buldular!


Corona virüsün dünyaya yayıldığı Çin'de satılmak üzere kafesler içinde tutulan 700 kedi kurtarıldı. Hayvanların restoranlarda yemek olarak sunulmaya hazırlandığı bildiriliyor.Dünyayı etkisi altına alan corona virüs (Covid-19) salgının başladığı Çin'de kedi ve köpek eti satışı yasaklansa da dehşet verici haberler gelmeye devam ediyor.

Koronavirüs (Covid-19) salgının başladığı Çin'in Shanxi eyaletinde yer alan Linfen şehrinde, yaklaşık 700 kedinin restoranlara tüketilmek üzere satılacağı anda yakanlandığı öğrenildiOlayın görgü tanığı, kedilerin restoranların talepleri üzerine “yemek olarak servis edilmeye hazır” halde tutulduğunu belirtti.Görgü tanığı, salgının ardından Çin hükümeti tarafından alınan kedi ve köpek eti tüketiminin yasaklanması kararı sonrası kaçak satışların arttığını ifade etti.


Denetimler sırasında yakalanan 700 kedinin sokağa salıverildiği belirtildi. Salgının başladığı Çin'in, Şenzen şehrinde kenti 1 Mayıs'tan itibaren kedi ve köpek eti satışını yasaklandığı ilk kent olmuştu.Sorunun temel noktasının insan ve hayvan teması olduğunun altını çizen bilim insanına göre ise insanlara bulaşan bakterilerin virüs ve parazitli hastalıkların üçte ikisinden fazlası hayvanlardan geliyor.Bunların neredeyse yarısı ise insanlar için zararlı olabileceği tahmin ediliyor.Denetimler sırasında yakalanan 700 kedinin sokağa salıverildiği belirtildi. Salgının başladığı Çin'in, Şenzen şehrinde kenti 1 Mayıs'tan itibaren kedi ve köpek eti satışını yasaklandığı ilk kent olmuştu.Sorunun temel noktasının insan ve hayvan teması olduğunun altını çizen bilim insanına göre ise insanlara bulaşan bakterilerin virüs ve parazitli hastalıkların üçte ikisinden fazlası hayvanlardan geliyor.Pandemik hastalıklar ile mücadele eden Global Virome Projesi'ne göre vahşi yaşamda hala 1,7 milyondan fazla keşfedilmemiş virüs var.Bunların neredeyse yarısı ise insanlar için zararlı olabileceği tahmin ediliyor.Çin Mühendislik Akademisi'nin yayınladığı bir rapora göre vahşi hayvan yetiştirilmesi ve tüketilmesi endüstrisinin yıllık 57 milyar dolar civarında kazancı olduğu tahmin edildiğine dikkat çekilmişti.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle