SAĞLIK BAKANI KOCA AÇIKLADI! HAZİRAN AYININ SONUNA İŞARET ETTİ

Türkiye'de geride kalan son 24 saatte 224 bin 128 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 261 kişinin testi pozitif çıktı, 69 kişi hayatını kaybetti.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
12 Haziran 2021 Cumartesi 10:58
248 Okunma
SAĞLIK BAKANI KOCA AÇIKLADI! HAZİRAN AYININ SONUNA İŞARET ETTİ

Türkiye'de geride kalan son 24 saatte 224 bin 128 Korona virüs (covid-19) testi yapıldı, 6 bin 261 kişinin testi pozitif çıktı, 69 kişi hayatını kaybetti.

Kovid-19'la mücadelede uygulanan birinci ve ikinci doz aşı miktarı son 24 saatte 578 bin 762 arttı. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Korona virüs ile mücadelenin seyrini değiştirecek önemli bir son dakika kararının ayrıntılarını ilk kez açıkladı. Haziran ayının sonuna işaret eden Bakan Koca, normalleşme adımlarının sinyalini de verdi. 

Türkiye'nin merakla beklediği açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Bakan Koca, korona virüs aşılarının tedarik sürecindeki son durum, aşıya olan ilgi ve ikna süreçleri, toplumsal bağışıklığın sınırı, hibrit aşılama yaklaşımı ve maskelerin çıkarılma şartları ve normalleşme kararları ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Gündemdeki pek çok konuyu değerlendiren Sağlık Bakanı Koca, "Bu ayın sonunda aşılamada 20’li yaşlara sıra gelecek. Bu ay beklenen 30 milyon doz BioNTech aşısının yarısı geldi. 3.5 milyon doz da sinovac aşısı geliyor. 3’üncü doz aşılamada hibrit model üzerinde duruyoruz" diye konuştu.

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haziran ayının sonunda aşılamada 20 yaşa kadar inileceğini açıkladı. Koca, 3. doz aşılamanın hibrit modelle olması üzerinde durduklarını belirterek, ilk etapta gönüllü gruplarda uygulamanın başlayacağını söyledi.

KAYNAK: Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle