SADECE AŞI OLAN GİRECEK! İŞTE MASADAKİ YENİ YASAK...

Türkiye'de son 24 saatte 219 bin 737 Kovid-19 testi yapıldı, 4 bin 678 kişinin testi pozitif çıktı, 35 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan koronavirüs salgınıyla mücadelede son derece önemli bir kararın masada olduğu öğrenildi. Özellikle gençleri ilgilendiren karar, beraberinde bazı yasakları da getirecek.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
06 Temmuz 2021 Salı 10:53
504 Okunma
SADECE AŞI OLAN GİRECEK! İŞTE MASADAKİ YENİ YASAK...

Türkiye'de son 24 saatte 219 bin 737 Kovid-19 testi yapıldı, 4 bin 678 kişinin testi pozitif çıktı, 35 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan koronavirüs salgınıyla mücadelede son derece önemli bir kararın masada olduğu öğrenildi. Özellikle gençleri ilgilendiren karar, beraberinde bazı yasakları da getirecek.

Sonbahara kadar nüfusun yüzde 70-80’inin koronavirüse karşı aşılanıp rahatlaması için özellikle 18-35 yaş grubuna dönük çalışmalar yapılacak. Pandemiyle mücadelede bu hedefe ise merkezi noktalarda toplu aşılamayla ulaşılacak.

Türkiye'nin sonbahar aylarına kadar nüfusun yüzde 70-80'inin aşılanıp rahatlaması için hedef kitle olarak aşıya en duyarsız kesim olan 18-35 yaş grubuna dönük özel çalışmalar yapılacak. Maçlar, sinema, tiyatro ve konser gibi etkinliklere sadece aşılı olanların alınması gibi "pozitif ayrıştırıcı" yöntemler kullanılabilecek.

Delta varyantının en fazla görüldüğü Rusya'dan gelen turistler konusunda kamuoyunun endişe duymaması gerektiği belirtiliyor. Çünkü Rus turistler direkt belli bölgelere iniyor ve tatil boyunca otelden dışarı çıkmıyor, toplumu enfekte etme ihtimali bu yüzden çok düşük görülüyor.

Temasta oldukları turizm çalışanları da zaten aşılanmıştı. Batılı ülkeler başta olmak üzere delta varyantı birçok yerde etkin hale geldi. Türkiye'de de 26 ilde görüldü. Verilen bilgiye göre günlük vakaların yüzde 5'i delta varyantı. 1 Temmuz itibari ile Türkiye normalleşme sürecine girdi. Bunun etkileri iki hafta sonra ortaya çıkacak.

Normalleşme, bir de hızla yayılma özelliği olan delta varyantı eklenince iki hafta sonra günlük vaka sayılarının artması bekleniyor. Delta varyantının hızlı yayılması nedeniyle yaz aylarında 2 binlere inmesi beklenen günlük vaka sayılarının 5-6 binlerde kalmasına neden olacağı belirtiliyor. Aşıya olan ilgiye göre bu sayısının 4 ila 10 arasında gidip gelmesi bekleniyor.

KAYNAK: Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle