SAÇI BU HALE GETİRİYOR!

Sakın böyle uyumayın! Saçları döküyor

26 Ağustos 2020 Çarşamba 10:32
448 Okunma
SAÇI BU HALE GETİRİYOR!

Sakın böyle uyumayın! Saçları döküyor


Güzel görünmek için farklı saç ürünlerine bir servet harcayabilsek de, günlük rutinimizin parçası olan ve saçımıza gerçekten zarar verebilecek bazı alışkanlıklara daha yakından dikkat etmeliyiz. Uzmanlar at kuyruğu modeline karşı uyarıyor! İşte detaylar...
Saç dökülmesine neden olabilir 
At kuyruğu saç modeli saçınızın köküne baskı uygular ve uyurken başınızı hareket ettirdiğiniz için durum daha da kötüleşir. At kuyruğu ile uyuduğunuzda fark etmeden saçınızı koparıyor olabilirsiniz.
Uzman dermotologlara göre uzun süreler bu şekilde uykuya dalınması bölgesel saç kayıplarına ve kelliklere yol açabilir. Saçınızın görünümünü değiştirebilir 
Bu saç dökülmesinin bir sonucu olarak, özellikle saç çizginizde gözle görülür bir incelme olabilir. Bunun nedeni at kuyruğu ile uyurken saç derinizde yoğun baskı ve sürtünme yaratmasıdır. Bunun gibi sıkı toplanmış saç stilleri saçların kırılmasına neden olabilir.
Ancak at kuyruğu ile uyumayı bırakırsanız, saçlarınız zamanla eskisi kadar güzel görünecektir.
Saçkırana yol açabilir 


Alopesi yani saçkıran, saçların tamamının veya bir kısmının döküldüğü bir durumdur.
Saçınızın sürekli at kuyruğun şeklinde durması çekme ve baskıya yol açacağından saç kökleri zarar görebilir. Saç köklerinin zarar görmesi ise bölgede saçkıran oluşmasına, yani kel yamaların gelişmesine yol açma potansiyeline sahiptir. Saçlarınızdaki bu zararı önlemek için saçlarınız açık uyuyabilirsiniz.Saçlarınızı tararken çok sert olmamaya ve saç derinize bakım yaptığınızdan emin olmaya çalışın.

KAYNAK:MİLLİYET

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle