NE VİRÜS BIRAKIYOR NEDE BAKTERİ!

Vücudunuzu hastalıklardan böyle koruyun! Madde madde açıkladı

26 Ağustos 2020 Çarşamba 10:56
803 Okunma
NE VİRÜS BIRAKIYOR NEDE BAKTERİ!

Vücudunuzu hastalıklardan böyle koruyun! Madde madde açıkladı


Corona virüsün yol açtığı Covid-19 hastalığından korunmak için herkes mucizevi şeylerin peşinde. Oysa hayatımızda yapacağımız birtakım düzenlemeler, doğru beslenme ve eksik olan vitamin ile mineralleri yerine koyarak tüm hastalıklara karşı çok güçlü bir kalkan oluşturmak mümkün. "Bağışıklık sistemimiz hali hazırda çok güçlü değilse şu anda bile bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için yapabileceğimiz çok fazla şey var. 2'nci dalga beklentisinin eşiğinde olduğumuz bu günlerde maske ve mesafenin ötesine geçmek zorundayız" diyen İç Hastalıkları ve Fonksiyonel Tıp Uzmanı Dr. Filiz Gültekin Tırtır, madde madde yapılması gerekenleri sıraladı...

Corona virüsten koruyacak mucizevi bir bitki, inanılmaz etkili bir takviye ya da yöntem beklentisindeyiz. Böyle bir şey yok ve ne yazık ki olmayacak. Bizi herhangi bir enfeksiyon hastalığından koruyan yegane ve en etkili şey kendi bağışıklık sistemimizdir. Vücudumuz doğal gıdaları işlemek ve enerjiye dönüştürmek üzere programlanmıştır. Ambalajlı ürünleri, işlenmiş gıdaları, endüstriyel olarak yetiştirilen hayvan etlerini değil, doğal gıdaları doğada bulundukları hali ile tüketmek, vücudumuz için en sağlıklı olandır.

Soğuk sıkım zeytinyağı çok faydalıdır fakat zeytini zeytin hali ile tüketmek daha faydalıdır. İşlenmiş gıdalar, katkı maddeli ürünler ve endüstriyel olarak yetiştirilmiş hayvan etleri ve hayvansal ürünler, vücut tarafından yabancı bir madde olarak algılanıp vücutta bir savaş ortamı oluşturur. Bağışıklık hücrelerimizin asıl görevi dışarıdan gelecek bakteri ve virüslerle mücadele etmektir. Ancak bu hücreler yıllar boyunca beslenme adı altında vücuda alınan fakat yabancı gördüğü bu gıdalar ile mücadele etmekten öylesine yorgun düşer ki asıl görevi olan vücudu virüs ve bakterilere karşı koruma görevini tam olarak yerine getiremez. Hatta bazen çok fazla uyarı nedeniyle kafası karışan immün sistem hücreleri, molekül yapısı olarak zararlı gördüğü gıdaya benzeyen kendi hücrelerine de saldırır ki buradan Haşimato tiroditi, MS vs. gibi çeşitli otoimmün hastalıklar meydana gelir.
Sebze ve meyvelerin sarılardan morlara uzanan renk çeşitliliği aslında kendilerini virüs ve bakterilerden korumak için sentezlediği fitokimyasallardan gelmektedir.

Dolayısıyla sebze ve meyve ağırlıklı beslenirse bu fitokimyasallar sayesinde kendimizi virüs ve bakterilerden korumuş oluruz. Şeker, hücresel bir toksindir ve bağışıklık sistemini zayıflatır. Temelde beslenmemiz sebze ağırlıklı olmalıdır. Sızma zeytinyağı, tereyağı, sade yağ gibi sağlıklı yağlarla zenginleştirilmiş, deniz balıkları, serbest gezen ve doğal beslenen hayvan etlerinin, doğal yumurtanın protein kaynağı olarak bulunduğu, baharatların şifasından sıkça faydalanılan bir beslenme sistemine geçmeliyiz. D vitamini dünya üzerinde eksikliği en sık görülen vitamindir. Oysa bu vitamin corona virüs enfeksiyonunda hayati bir öneme sahiptir. D vitamini düşük olanlarda corona virüsün 10 kat daha ölümcül olduğu tespit edilmiştir.
Tepeden tırnağa her hücremizi ilgilendiren D vitamini düşükse mutlaka yerine konulmalıdır. Sonrasında her 10 kilo başına 1 damla olacak şekilde K2 vitamini ile kombine bir formda kullanmaya devam edilmelidir.
Sonrasında her 10 kilo başına 1 damla olacak şekilde K2 vitamini ile kombine bir formda kullanmaya devam edilmelidir.
Melatonin gece uykuda salgılanan bir hormondur. Aynı zamanda corona virüsten korunmada destek olarak kullanılan bir moleküldür. Yaşla beraber melatonin üretimi azalmaktadır. Çocukların corona virüse yakalanmama ya da hafif geçirmelerinin sebepleri arasında yüksek melatonin seviyesine sahip olmaları sayılıyor. Bu sebeple uykunuzdan asla feragat etmeyin. Saat 23.00 ya da en geç 00.00'da uykuya geçmek ve günde 7-8 saat uyku, melatonin salgısının düzenli ve yeterli olması açısından oldukça önemlidir. Yine de uyku bozukluğu ya da gece çalışma gibi bir durum varsa doktora danışarak melatonin spreyleri ile yerine konulabilir. Uyku, vücudumuzda tamir ve yenileme işlemlerinin yapıldığı değerli bir zaman dilimidir. Bu sebeple uykudan 4 saat önce yemeğe son vererek vücudu bu önemli zaman diliminde sindirimle meşgul etmemeye özen göstermeliyiz. Zannedilenin aksine sindirim, vücut için oldukça uzun, meşakkatli ve enerji gerektiren bir işlemler serisidir. Bazı özel hastalıklar dışında sürekli atıştırma halinde olmak vücut açısından zorlayıcıdır. Sabah kahvaltı sonrası arada atıştırma yapmadan 18.00’den önce yenen bir akşam yemeği, en ideal beslenme düzenidir. Akşam yemeğinden sonra yemeğe devam etmek, gün içerisinde ara ara atıştırmak, pankreasa sürekli insülin salgılattığından vücudumuz için oldukça zararlıdır.

KAYNAK:MİLLİYET

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle