NARGİLE İÇENLER DİKKAT YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Tütün mamullerine yönelik daha önce yapılan düzenlemeyle Türkiye'de piyasaya arz edilen tütün mamullerinin paketlerinde, ön ve arka yüzeylerine yüzde 65 oranında uygulanan resimli sağlık uyarısı mesajlarının kapladığı alan yüzde 85'e çıkarılmıştı.

20 Şubat 2020 Perşembe 10:26
572 Okunma
NARGİLE İÇENLER DİKKAT YENİ DÖNEM  BAŞLIYOR

Tütün mamullerine yönelik daha önce yapılan düzenlemeyle Türkiye'de piyasaya arz edilen tütün mamullerinin paketlerinde, ön ve arka yüzeylerine yüzde 65 oranında uygulanan resimli sağlık uyarısı mesajlarının kapladığı alan yüzde 85'e çıkarılmıştı. Sigara paketlerinin üzerindeki gibi nargilelerin üzerine de sağlık uyarılarının koyulacağı açıklandı. İşte nargilede yapılacak son dakika düzenlemesinin detayları...

Şimdi ise Tarım Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan tebliği kapsamında sunum esnasında nargile şişeleri üzerinde sağlık uyarılarının bulunması zorunlu olacak. Sağlık uyarıları, karton üzerine ofset baskı, polivinil klorür (PVC) tabaka veya PVC boru üzerine serigrafi, tampon baskı veya yapıştırma şeklinde olabilecek. Uyarılar sabit ve silinemez nitelikte basılacak. Sağlık uyarılarının basımı için asgari gereklilik "dört renk/mavi-kırmızı-sarısiyah (CMYK)" olarak belirlendi.

''UYARILAR DEĞİŞTİRİLEMEYECEK''

Uyarı ölçüleri, 5'er santimetre kesim payı ile birlikte, silindirik biçimli uyarıda asgari brüt 365 x 250 mm, konik biçimli uyarıda asgari brüt 360x217 milimetre şeklinde olacak. Nargile şişeleri üzerine konulacak sağlık uyarıları ve bunların kesim ölçüleri Bakanlığın internet sitesinde ilan edilecek ve elektronik ortamda Bakanlık tarafından sağlanacak. Uyarıların, içerdikleri metinsel veya görsel unsurun formatı, orantıları, renkleri ve grafiksel bütünlükleri değiştirilemeyecek.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle