MOTOSİKLETLE GELDİĞİ HASTANEDEN CENAZESİ ÇIKTI

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde 70 yaşındaki KOAH hastasının motosikletiyle geldiği İlçe Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmesinden hastane çalışanlarını sorumlu tutan ailesinin başvurusu üzerine soruşturma başlatıldı.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 09:59
12322 Okunma
MOTOSİKLETLE GELDİĞİ HASTANEDEN CENAZESİ ÇIKTI
banner15

  Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde 70 yaşındaki KOAH hastasının motosikletiyle geldiği İlçe Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmesinden hastane çalışanlarını sorumlu tutan ailesinin başvurusu üzerine soruşturma başlatıldı.

 

 

  İddiaya göre, Pazaryeri ilçesinde ikamet eden KOAH hastası Salim Kocabaş (70), geçtiğimiz günlerde motosikleti ile Pazaryeri İlçe Devlet Hastanesine giderek başka bir hastalığından dolayı iğne yaptırdı. İğneden 10 dakika sonra fenalaşan yaşlı adam görevliler tarafından hemen müdahale odasına kaldırıldı.

 

 

 Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Salim Kocabaş’ın oğlu Engin Kocabaş, babasının ölümünden hastane çalışanlarını sorumlu tuttu. Kocabaş, “Hastaneden aradılar annem, abim ile ben şok olduk. Şaşkın halde olan bitene anlam veremedik ama cenazemizi alıp defnettik. İki gün sonra abimi köpek ısırığı nedeniyle aynı hastaneye götürdük. Yapılan pansuman ve iğneden sonra koridorda gerekli evrakların tamamlanıp imzalaması için beklerken, yaklaşık bir saat önce bir iğne yapılan hastanın evine gitmesinden dolayı hasta yakınları tarafından acil doktora getirdiklerini gördük. Burada hemen hastaya müdahale yaptılar, hasta şanslı olup hayatta kaldı. Koridora çıkan doktor, hemşireye alaylı bir şekilde ‘sen bir daha iğne yapma bak geçenki vefat etti, bunu da zor kurtardık’ dedi.

 

 

 Hemşire adını sonradan öğrendiğim Merve B. ise doktora da karşılık olarak ‘Bana ne, bana ne yine yapacağım yine yapacağım’ dedi. Bunu duyunca biz büyük şok yaşadık, böyle bir olayın nasıl olabileceğini sorgularken hemşire ile bizim taraf arasında münakaşa başladı. Kardeşim ‘bu iş burada bitmez, bu olayı sonuna kadar araştıracağız’ dedi. Ben ve ailem babamızın yasını tutarken böyle hemşirelerin yaptığı terbiyesizlik cezasız kalmasın diye BİMER ve İlçe Kaymakamımıza bilgi verdim. Olay Cumhuriyet Savcılığına intikal etti ve soruşturma açıldı” dedi.

 

 

“Gerekli soruşturma açıldı”

 

  Pazaryeri İlçe Devlet Hastanesinin bağlı olduğu Bilecik Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ömer Balcı, konu hakkında Kocabaş ailesinin kendilerine bir şikayet dilekçesi yazdığını belirterek, “Bizler de bu dilekçe sonrası Bilecik Valiliğine başvuru yaptık. Valilik bir soruşturma başlattı. Bizler tarafınca da bir muhakkik atandı. Gerekli incelemeleri muhakkik yapıyor. Şahitler dinleniyor, bu durumda bir ihmali olan varsa cezalandırılacaktır” dedi.

Son Güncelleme: 31.05.2017 09:59
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKPazaryeriHastane
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle