MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ KALDIKLARI ÇADIR KENTTE AŞILANDI

Bilecik'te filyasyon ekipleri mevsimlik tarım işçilerini kaldıkları çadır kentte ziyaret ederek, aşı sırası gelip sağlık ocağına gidemeyenleri aşıladı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
20 Ağustos 2021 Cuma 11:24
138 Okunma
MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ KALDIKLARI ÇADIR KENTTE AŞILANDI
banner15

Bilecik'te filyasyon ekipleri mevsimlik tarım işçilerini kaldıkları çadır kentte ziyaret ederek, aşı sırası gelip sağlık ocağına gidemeyenleri aşıladı.


Bilecik'in Osmaneli ilçesinde mevsimlik tarım işçilerini aşılama çalışmaları hız kazandı. Yoğun sebze üretimin yapıldığı bölgede ekipler, sağlık kuruluşuna gitme imkanı olmayan emekçiler için devreye girdi, belirtilen kriterlere uyanlar aşılandı.

Bu kapsamda, Osmaneli Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ koordinasyonunda Mustafa Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi Başhekimi Kamil Özdemir ve ekipleri ilçeye bağlı Hisarcık Beşevler köyünde mevsimlik tarım işçilerine kaldıkları çadır kentte Korona virüs (Covit-19) aşısı uyguladı.



"Mevsimlik tarım işçilerimizin yerlerinde aşılarının yapılmasına karar verdik"
Mustafa Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi Başhekimi Kamil Özdemir, yaklaşık 60 tarım işçisinin aşılanmadığını tespit ettiklerini anlatarak, Hisarcık Beşevler köyünde yaşana mevsimlik tarım işçilerinin hepsinin aşılandığını söyledi.



"Salgınla mücadelede başarılı olunabilmesi için herkesin aşı olması gerekir"
Osmaneli Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ ise aşılama için 5 kişilik gezici ekibin çalıştığını ifade ederek, "Tarım işçileri Hisarcık Beşeveler köyünde geçici çadır kentte mevsimlik tarım işçisi olarak yaşıyorlar. Sabah erkenden işlerine gidiyorlar ve akşama kadar tarlalarda çalışıyorlar. Sağlık kuruluşuna gidip aşı olma ihtimalleri çok düşük olduğu için toplumsal bağışıklık adına yerinde aşılama yapmaya çalışıyoruz. Salgınla mücadelede başarılı olunabilmesi için herkesin aşı olması gerekir" dedi.



"Cumhurbaşkanımız sağ olsun"
Şanlıurfa'dan çalışmak üzere Osmaneli’ne gelen tarım işçisi Memduh Kıraç, hastaneye gitme imkanları olmadığını dile getirerek, "Çalıştığımız yere gelerek Covid-19 aşısı yapan Sağlık çalışanlarına, kaymakamımıza ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımla ve ailemle beraber aşı olduk. Bu hastalıktan inşallah kurtulacağız" diye konuştu.

Son Güncelleme: 20.08.2021 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle