KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ HASTANE FAALİYETLERİNİN ANLATTI

Bilecik Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Yılmaz 2013 yılı değerlendirmesini slayt gösterisi eşliğinde yaptı.

09 Nisan 2014 Çarşamba 13:34
2231 Okunma
KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ HASTANE FAALİYETLERİNİN ANLATTI

 Bilecik Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Yılmaz 2013 yılı değerlendirmesini slayt gösterisi eşliğinde yaptı.

 Bugün Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterlik toplantı salonunda basın mensuplarına 2013 yılı faaliyet hizmetleri ve 2014 yılı yapılacak olan hizmetler hakkında bilgi veren Yılmaz, 2 Kasım 2012 yılında Birliğin kuruluşundan bugüne sağlık için yapılan hizmetleri  önemini belirtti. Yılmaz, “ Genel Sekreterlik hizmetlerimiz Bilecik İli kapsamında 5 sağlık kuruluştan oluşuyor. Bunlar Bilecik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Bilecik Devlet Hastanesi, Bozüyük Devlet Hastanesi, Osmaneli Devlet Hastanesi ve Söğüt Devlet Hastanesinden oluşuyor. Tıbbi hizmet kalitesinin artırmak için çalışmalarımız ise, Acil Servisteki gereksiz yoğunluğu azaltmak amacı ile başvuruları sınıflandırarak kırmızı ve sarı alan hastalara hizmet vermektedir. Yeşil alan hastaları ise numaratör sistemi ile serviste düzenlemeler yapılmıştır. Tesislerimizde misafirlerimizin rahat iletişim kurması amacı ile yeni bankolar ve başvuru alanları yapılmıştır. 2013 yılında tamamlanan projeler ise, Bilecik Devlet Hastanesinde 6 yataklı olan 2’inci basamak yoğun bakımının servisi fiziki şartları ve tıbbi cihaz donanımını iyileştirerek 10 yatağa çıkarmış bulunmaktayız. Bozüyük Devlet Hastanesi  11 yataklı 2’inci basamak yoğun bakım servisinin yapımına başlanmış olup 23 Ocak 2014 tarihinde açılışı yapılmıştır. Söğüt devlet Hastanesinin hizmetin iyileştirmesine yönelik bakım onarım çalışmaları tamamlanmıştır “ dedi.

TIBBİ CİHAZ İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASINDA YÜZDE 219 ARTIŞ SAĞLANDI

Genel Sekreter  Dr. Mustafa Yılmaz konuşmasının devamında tıbbi cihaz ihtiyaçlarının karşılanmasını hızlı devam edildiğini belirtti. Yılmaz, “ Bir önceki döneme göre tıbbi cihaz ve demirbaş teminine göre yüzde 219 artış sağlanmıştır. Bu teminin büyük bir kısmı hastanelere mali yük getirmeyecek şekilde yapılmıştır. Bilecik Devlet Hastanesine 1 adat 16 kesikli Tomografi cihazı alınmış olup faaliyete geçirilmiştir. 9 adat Bilecik Devlet Hastanesi, 2 adat Bozüyük Devlet Hastanesi olmak üzere 11 adat Hemodiyaliz cihazı alınmış olup, diyaliz birimlerinin tıbbi cihaz donanımı yenilenmiştir. 2 adat Bilecik, 1 adet ise Bozüyük Devlet Hastanesi olmak üzere 3 adet renkli Doppler Ultrasonografi cihazı alınmış olup hizmete sunulmuştur “ diye belirtti.

2013 YILI POLİKLİNİK HİZMETLERİNDE  1 MİLYON 135 BİN 694 HASTA MUAYENE EDİLDİ

Genel Sekreter Dr. Mustafa Yılmaz Bilecik genelinde 1 milyon 135 bin 694 hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini açıkladı. Yılmaz, “ Bilecik’te acil muayene sayısı 353 bin 59 kişi, Diş muayene sayısı 130 bin 362 kişi, poliklinik muayene hasta sayısı ise 652 bin 273 kişi, toplamda 1 milyon 135 bin 694 hasta muayene edilmiştir. 2013 yılı yatan hasta sayımız ise, cerrahi hasta sayısı 10 bin 474 hasta, dahili yatan hasta sayısı 6 bin 615 hasta, yoğun bakım hasta yatan sayısı bin 475 hasta toplamda ise, 18 bin 494 hastaya hizmet vermiş bulunmaktayız. 2013 yılı ameliyat hizmetimiz ise, toplam 47 bin 80 kişi olarak belirlenmiştir. 2013 yılı diyaliz hizmetlerinde ise toplam 86 hastaya hizmet verdik “ dedi.

 

Yapılan sunum ardından Genel Sekreterlik çalışanlar ile Genel Sekreter hatıra fotoğrafı çektirdiler.


 


Genel Sekreterden Açıklama paylaşan: bilecik olay

Son Güncelleme: 09.04.2014 13:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle