İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE ASKOM TOPLANTISI YAPILDI

Acil servis çalışanlarına çalışan ve hasta güvenliği eğitimi, şiddeti önleme eğitimi, çalışanlarda tükenmişlik sendromu eğitimi, stres altında çalışma eğitimi, hastalarla iletişim, triaj, tıbbi eğitimler ve acil servis yapılandırması gibi eğitimlerin verilmesi,

30 Ocak 2014 Perşembe 07:33
1397 Okunma
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE ASKOM TOPLANTISI YAPILDI

 Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği gereği ; İl genelindeki acil sağlık hizmeti ilgili kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonu, işbirliği ve hizmet standardını sağlamak üzere 27 Ocak 2014 tarihinde Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda İl Sağlık Müdürümüz Dr.Yasin Yılmaz başkanlığında İl Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyon ( ASKOM ) ve Sevk Değerlendirme ve Denetleme Komisyon Toplantısı yapılmıştır.

 Söz konusu toplantıya Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr.Ali Kaya, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr.Nihal Akpınar,  Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı hastane yöneticileri ile Acil Servisten Sorumlu Başhekim Yardımcıları  katılmıştır. 

Toplantıda 2013 yılı içerisinde  hastane öncesi acil servis ve hasta nakli ile ilgili yapılanlar değerlendirilmiş, 2014 yılı içerisinde hastane öncesi acil servis ve hasta nakli esnasında nelerin yapılması gerektiği ile ilgili kararlar alınmıştır.

                                                              HASTANE ÖNCESİ 

 İlimizde afetlerde kullanılmak üzere 112 Komuta Kontrol Merkezi ve UMKE Birimine HF telsiz alımının Yönetim Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile koordineli çalışarak gerekli işlemlerin başlatılması, göreve yeni başlamış olan yardımcı sağlık personelinin Temel Modül Eğitiminin Acil Sağlık Hizmetleri Bölge Koordinatörümüz olan Eskişehir Acil Sağlık Hizmetleri ve kendi bünyemizdeki eğitmenler tarafından tamamlanması konuları ele alınmıştır.

                                                                ACİL SERVİS

 Acil servis çalışanlarına çalışan ve hasta güvenliği eğitimi, şiddeti önleme eğitimi, çalışanlarda tükenmişlik sendromu eğitimi, stres altında çalışma eğitimi, hastalarla iletişim, triaj, tıbbi eğitimler ve acil servis yapılandırması gibi eğitimlerin verilmesi, İlimiz 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ve hastane acil servislerine yeni atanan ve yıl içinde ataması yapılacak olan sağlık personellerinin  uyum eğitimlerinin tamamlanması konuları ele alınmıştır.

                                                        HASTA NAKLİ SIRASINDA 

 Öncelikle hastalarımızın il içinde sorunlarının çözümlenmesi görüşülmüş, sevk gerekiyor ise sevklerin 112 Komuta Kontrol Merkezi ile koordineli şekilde yapılması kararlaştırılmıştır.


Son Güncelleme: 30.01.2014 07:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle