CHP 93 YAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Başkanlığı tarafından partinin kuruluşunun 93. yıl dönümü kutlandı.

09 Eylül 2016 Cuma 10:06
1006 Okunma
CHP 93 YAŞINDA

   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Başkanlığı tarafından partinin kuruluşunun 93. yıl dönümü kutlandı. 

 

 

  Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen kutlamaya, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve eşi Aysel Tüzün, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, CHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, CHP Bilecik Gençlik Kolları Başkanı Deniz Esentürk ve partililer katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.  

 

 

 “CHP dünyada eşi ve benzeri az bulanan bir siyasi partidir”

 

 Gerçekleştirilen törende konuşma yapan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “Partimizin 93’ncü yıl dönümü kutlu olsun. CHP dünyada eşi ve benzeri az bulunan bir siyasi partidir. 1950’den beri tek başına iktidara gelemeyişinin, gelmediği halde bunca sahiplenmenin farklı bir anlamı ve önemi var. 1923 Cumhuriyetle birlikte 46 ya kadar ki tek parti döneminde bizim yaptığımız Karayolları, demir yolları, iplik fabrikaları, şeker fabrikaları, o zaman ki havaalanları, uçak fabrikaları yani CHP’nin o onuncu yıl marşındaki sözlerin hayata geçmesini bugün ki rantçılar, bugün ki siyasi iktidar nasıl savurganlığını yapıp tek tek sattıklarını sizler biliyorsunuz.

 

 

 İşte bütün bu olumsuzluklara rağmen CHP’liyim diyebilmek, CHP’li olabilmek işte bu inanç doğrultusunda onun iktidara gelebilme adına mücadele vermeniz gerçekten dünyada eşi benzeri olmayan örnek bir davranıştır. Bu davranışı hayata geçirdiğinizden dolayı tüm Bilecik CHP örgütüne ve CHP’ye oy veren vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

 

“CHP kuruluşun ve kurtuluşun partisidir”

 

 

 CHP’nin devrimlerin ve direnişlerin partisi olduğunu belirten Tüzün, “CHP kuruluşun ve kurtuluşun partisidir. Kuruluşun ve kurtuluşun merkezi olan Bilecik ilinin de bir milletvekili olman asabiyle duyduğum onuru ve gururu sizlerle paylaşmak istiyorum. Evet, 1980 öncesi ve 80 sonrası bu inanç doğrultusunda verdiğiniz mücadele takdire şayandır.

 

 

 Bu takdiri unutmak, görmemezlikten gelmek mümkün değildir. Onun için bugün bu sıcakta, bu yaz günü, Kurban Bayramı öncesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet etmiş olduğu, benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti, biri Cumhuriyet Halk Partisi dediği bu kurumlara sahip çıktığınız için öncelikle Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu adına ve kendim adına hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Son Güncelleme: 09.09.2016 10:06
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKCHPKutlamaYas93
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle