BİLECİK İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ BALCI'DAN AIDS GÜNÜ AÇIKLAMASI

Bilecik İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ömer Balcı 1 Aralık Dünya AIDS Günü dolayısı ile bir açıklama yaptı.

30 Kasım 2016 Çarşamba 08:05
1235 Okunma
BİLECİK İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ BALCI'DAN AIDS GÜNÜ AÇIKLAMASI
banner15

      Bilecik İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ömer Balcı 1 Aralık Dünya AIDS Günü dolayısı ile bir açıklama yaptı.  

 

 

    Açıklamasında, HİV virüsünün ortaya çıkışı, tespiti hakkında bilgiler veren Dr. Balcı, AIDS hastalığı hakkında bilinen yanlışlarla ilgili olarak, "AIDS dokunmak, tokalaşmak, sarılmak ile gözyaşı, ter, tükürük ile aynı yerde oturmak, aynı havayı solumak ile giysilerin ortak kullanılması ile tabak, çatal, kaşık, bıçak, bardak paylaşılması ile telefon kulaklığı, kapı tokmağı ile sivrisinek, böcek, arı sokması ile HIV bulaşmamaktadır" ifadelerini kullandı.

  “HIV enfeksiyonu önlenebilir bir hastalıktır”

  AIDS’ten korunmanın yollarına da değinen Dr. Ömer Balcı, “HIV enfeksiyonu önlenebilir bir hastalıktır ve diğer hastalıklarda olduğu gibi korunma önlemleri tedaviden çok daha etkili ve ucuzdur. HIV taşıp taşımadığına emin olmadığınız kişilerle gireceğiniz her türlü cinsel ilişkide mutlaka kondom kullanınız. Doğru kondom kullanımı, hastalığın cinsel yolla bulaşmasına karşı en güvenli ve basit korunma yoludur. Kan nakli için kullanılacak kan ürünlerinin mutlaka gerekli testlerden geçirilmiş olduğundan emin olun. Damar içi madde kullanımı alışkanlığının önlenmesi, tedavi edilmesi, ortak enjektör kullanımı risklerinin anlatılması bu grup hastalarda HIV bulaşma riskini azaltmaktadır” diye belirtti.

Son Güncelleme: 30.11.2016 08:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle