BİLECİK DEVLET HASTANESİNDE BİR İLK

Bilecik Devlet Hastanesi’nde ilk kez belden aşağısı uyuşturulan bir yöntemle yapılan epidural anestezi başarılı sonuçlandı.

27 Mart 2014 Perşembe 21:39
3469 Okunma
BİLECİK DEVLET HASTANESİNDE BİR İLK
banner15

Bilecik Devlet Hastanesi’nde ilk kez belden aşağısı uyuşturulan bir yöntemle yapılan epidural anestezi başarılı sonuçlandı.  

  Bilecik'te yaşayan Süleyman Uyar (78), makattan kanaması olduğu şikayetiyle gittiği hastanede yapılan kolonoskopide kalın bağırsağın sol tarafına saplanmış tümöre rastlandı. 

 

Ameliyat olması gerektiğini bildiren yetkililer Uyar'a, daha önce Bilecik'te yapılmamış bir epidural anestezi teklif etti. Doktorlar tarafından kalp açısından ameliyatın riskli olduğu belirtilmesine rağmen teklifi kabul eden Uyar ameliyat oldu.

  Bilecik Devlet Hastanesi olarak Bilecik'e hizmet etmekten onur ve gurur duyduklarını belirten Bilecik Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hakan Yıldız'ın yapmış olduğu açıklamada, "Hastanemizde daha önce yapmış olduğumuz bir ameliyatı genel anestezi vermeden anestezi ekibimizin sayesinde epidural anestezi dediğimiz belden aşağısı uyuşturulmuş bir yöntemle hastanemizde ilk kez ameliyatı yapmış olmanın verdiği gururla karşınızdayız. Yaptığımız ameliyat kalın bağırsağın sol kısmının bir tümörü olan hastanın ameliyatını yapmış bulunmaktayız. 2 hafta önce hastamız bize kanama şikayetiyle geldiğinde yaklaşık 3 yıl kadar hizmetimizde bulunan endoskopi ünitemizde hastamıza teşhisimizi koyduk. Daha sonra kendisine yapılması gereken ameliyatı önerdiğimizde anestezi ekibimiz değerlendirdi ve hastamızın kalp açısından riskli olduğunu beyan etti. Ancak epidural anestezi dediğimiz belden aşağısının uyuşturularak yapılan bir yöntemle hastanın karnının açılıp ameliyat yapılmasını ön gördük. Yapılan ameliyatı genel anestezi altında yapıyorduk fakat epidural anestezi dediğimiz bu yöntemle hastanemizde ilk kez yaptığımız gururu yaşıyoruz. Ameliyatın üzerinden 7 gün geçti, hastamızın sağlığı gayet yerinde yarın inşallah taburcu olacak" dedi.

  Hasta Süleyman Uyar ise doktorlarından memnun olduğunu ameliyat süresince hep başında olduklarını, sürekli kendisiyle konuştuklarını ve kendisine ameliyat sırasında cesaret verdiklerini belirtti.

Son Güncelleme: 27.03.2014 21:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle