BACAKTAKİ BU İZ HER ŞEYİ AÇIKLIYOR!

Çorapların bacakta iz yapması ne anlama geliyor?

12 Ağustos 2020 Çarşamba 12:37
2081 Okunma
BACAKTAKİ BU İZ HER ŞEYİ AÇIKLIYOR!

Çorapların bacakta iz yapması ne anlama geliyor?


Bazen çoraplarınızı çıkardığınızda ayak bileklerinizde kırmızı bir iz bıraktığını fark etmişsinizdir. Bu durumu, 2-3 defa yaşadıysanız bunu çorap lastiğinin sıkılığına bağlayabilirsiniz. Ancak sık sık izlerle karşılaşıyorsanız bir şeyler yanlış gidiyor olabilir. Peki, bacağınızda beliren çorap izleri hangi problemlerin sinyali olabilir? "Bacakta çorap izi neden olur?" diye araştırıyorsanız sebebini açıklıyoruz... PEMBENAR ÖZEL Yüksek tansiyon 


Rahatsız edici şekilde şişmiş bacaklara sahipseniz bunun nedeni, bacaklarınızın alt kısmında biriken aşırı sıvı olabilir .
 Bu durum, genellikle tek başına ağrılı değildir ancak çorap giymek rahatsızlık verebilir.
Yüksek tansiyon, sıvı tutulumundan kaynaklanır ve kalbin, kanı vücuda pompalamasını zorlaştırır.
Vücut da buna genellikle bacaklara ve ayaklara yerleşen sıvıyı tutarak yanıt Varisli bacak damarları 
Bacaklarınızdaki damarlar zayıfladığında kalbinize yeterince hızlı şekilde kanı gönderemezler.
Kan daha sonra bacak damarlarında birikir ve ağrılı şişliklere neden olur. Bu da varisli damarlara yol açar.


Düzenli olarak bacağınızda ya da bileğinizde çorap izleri görüyorsanız vücudunuz size damarlarınızın kanın kalbinize geri gitmesine izin vermediğine dair bir sinyal veriyor olabilir.
Yetersiz su tüketimi 
Yeterince su tüketmeyip vücudu susuz bırakmak, kan damarlarınıza zarar verebilir.Hasarlı gören damarlar, onları çevreleyen dokuda sıvının birikmesine izin veren küçük sızıntılar oluşturmaya başlayabilir.Bu sıvının vücutta toplanacağı yerler de ayak bilekleri ve ayaklardır.
Bu sıvının vücutta toplanacağı yerler de ayak bilekleri ve ayaklardır.
Yani ayak bileklerinizin etrafında gördüğünüz çorap izleri, vücudunuzun susuz kaldığınının işareti olabilir. Bizden söylemesi! Bazı ilaçların yan etkileri 
Bazı ilaçlar da alt bacakta şişmeye neden olabilir.
Mesela birtakım antidepresanlar ve tansiyon ilaçları, ayaklarda rahatsız edici şekilde şişlik yaratabilir.Özellikle östrojen içeren doğum kontrol hapları, vücuttaki hormon seviyelerini değiştirerek su tutulumuna yol açabilir. Tabii bu da bacaklarda şişmeye neden olur.
15
Bacaklarınızda sürekli olarak çorap izleri görüyorsanız bir doktora danışmayı asla ihmal etmeyin.Ancak öncesinde rahatsızlık veren şişmiş bacak hissini hafifletebilecek bazı basit önerileri uygulayarak durumu iyileştirebilirsiniz. İşte o öneriler...Günlük tuz tüketiminizi minimum seviyeye indirin.İdeal kilonuzu mutlaka koruyun. Varis probleminiz varsa varis çoraplarınızı giymeyi ihmal etmeyin. Uzun süre oturmaktan ve ayakta durmaktan kaçının. Sık sık pozisyon değiştirin. Alçak topuklu, rahat ayakkabılar giymeyi tercih edin.

KAYNAK:MİLLİYET

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle