AŞI VE TEST YAPTIRMAYAN ÇALIŞANLAR! İŞTEN ÇIKARMA...

Koronavirüs salgını devam ederken en çok merak konulardan birisi aşı ve test olmayan kişilerin işten çıkarılıp çıkarılamayacağı oldu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
25 Eylül 2021 Cumartesi 11:31
369 Okunma
AŞI VE TEST YAPTIRMAYAN ÇALIŞANLAR! İŞTEN ÇIKARMA...
banner15

Koronavirüs salgını devam ederken en çok merak konulardan birisi aşı ve test olmayan kişilerin işten çıkarılıp çıkarılamayacağı oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı korona vürüs aşısı ve PCR testi olmayan işçilerin telafi çalışması ve uzaktan çalışmaya yönlendirilebileceğini bildirirken işten çıkarmanın ise ‘son çare’ olmasını istedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, koronavirüs aşısı ve PCR testi olmayan işçilerin durumuna açıklık getirdi. Bu durumdaki işçilerin telafi çalışması ve uzaktan çalışmaya yönlendirilebileceğini bildiren bakanlık, işten çıkarmanın ise, “son çare” olarak görülmesi gerektiğini bildirdi.

Bir süre önce yapılan düzenlemeyle, Kovid aşısı olmayan işçilerden zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi istenmesinin önü açılmıştı. Ancak düzenlemeye rağmen pek çok işçi, hem aşıdan hem testten kaçındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca işverenlerin işçilerinden isteyeceği PCR testi ve işçilerin alması gereken önlemlerin duyurulmasından sonra pek çok uzmanın farklı görüş bildirmesi nedeniyle uygulamada sorunlar yaşandı. Bunun üzerine işverenler, aşı yaptırmayan ve PCR testi ibraz etmeyen çalışanların iş sözleşmelerinin haklı sebep ile sona erdirilmesi veya bu kişilerin iş yerlerine alınmaması durumunda çalıştırılmadıkları sürelerde ücretleri konusunda bakanlıktan görüş istedi.

Patronların başvurusunu mevzuat yönünden inceleyen Çalışma Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bilgi verdi. İşverenlerin işçilerinden isteyeceği PCR testi ve Kovid-19 tedbirleri ile ilgili yazının daha önce 81 il valiliğine gönderildiğini hatırlatan bakanlık, işverenlerin Kovid aşısı tamamlanmamış işçileri sağlık riskleri konusunda yazılı olarak bilgilendirmesi gerektiğini belirtti.

KAYNAK: Posta

Son Güncelleme: 25.09.2021 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle