2. İNÖNÜ ZAFERİ’NİN 100. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, 2. İnönü Zaferi’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
31 Mart 2021 Çarşamba 14:55
55 Okunma
2. İNÖNÜ ZAFERİ’NİN 100. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, 2. İnönü Zaferi’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, "2. İnönü Zaferi, kurtuluşa giden yoldaki en önemli adımlardan biridir. Bu zafer tıpkı diğer zaferler gibi Türk Ulusu’nun inanç ve kararlılığının bir sonucudur. Milletimizin makûs talihini değiştiren ve 23 Mart günü başlayıp 31 Mart’ı 1 Nisan’a bağlayan gece sona eren 2. İnönü Savaşları, Anadolu’da kurtuluşu müjdelemiştir. Düşmanın saf dışı bırakılmasından sonra Millet Meclisi Başkanı Mustafa Kemal Paşa, Metristepe’de savaşı yöneten Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü’ye gönderdiği mesajında, ‘Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makûs talihini de yendiniz’ sözleriyle, zaferin önemini vurgulamıştır. İkinci İnönü Savaşı’nın bir diğer önemli sonucu da bu zaferle Cumhuriyete giden yolun açılmış olmasıdır. 2. İnönü Zaferi’nin yıl dönümünde; öncelikle bu vatana evlat yetiştiren ve sonra gözünü kırpmadan toprağına emanet eden şehit analarımıza minnetle teşekkür ediyorum. Bu vatanın kurtuluşuna şahit gazilerimize şükranlarımı sunarken Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalması, bayrağımızın dalgalanması için mücadele eden başta Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zaferin muzaffer komutanı İsmet İnönü ve İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını saygıyla anıyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle