İLKOKUL ÖĞRETMENİ KIZDI, AHŞAP SANATÇISI OLDU

Bilecik’te ilkokul öğretmenin kızmasıyla ahşap yontmacılığına başlayan Kemal Çınar, 45 senedir sanatını başarı ile icra ediyor.

16 Nisan 2016 Cumartesi 10:03
1919 Okunma
İLKOKUL ÖĞRETMENİ KIZDI, AHŞAP SANATÇISI OLDU

   Bilecik’te ilkokul öğretmenin kızmasıyla ahşap yontmacılığına başlayan Kemal Çınar, 45 senedir sanatını başarı ile icra ediyor.  

 

 

 

   İlkokuldayken el işi dersinde öğretmeni tarafından kağıttan masa sandalye yapılmasının istenmesi üzerine ödevlerini sürekli ahşaptan yaptığını anlatan Kemal Çınar, "Öğretmenim ahşaptan yaptığım o ödeve inanmadı ve annemi çağırıp sorduktan sonra inandı. 

 

 

   Yaklaşık 45 senedir ahşap yontmacılığı yaptığını aktaran Çınar, "O zamanlar fazla profesyonel olarak değil hobi amaçlı yapıyordum. 30 senelik memuriyet hayatımda vakit geçirmek, boş zamanları değerlendirmek için ahşap yontmacılığına devam ettim. Aklındaki şeylerin ortaya çıkmasının tarifi yok.

 

 

   Bir şeyi ilk yapıyorsanız ortaya çıkacak şeyi çok merak ediyorsunuz. Yeni bir şey yapıyorsanız ilki eserin ortaya çıkan süreci çok zevk veriyor. Yaptığım şeyler beğenildikçe sonrasında ticarete döküldü. Şimdi oğlumun dükkanın da hem ona yardım etmek amaçlı hep vakit geçirmek amaçlı yapıyorum" dedi.

 


 

  "BEĞENDİĞİM HER ŞEY AHŞAPTA"

 

   Yaptığı işin sabır gerektiren bir iş olduğunun altını çizen Çınar, şöyle devam etti:

  “Her insan sabredemez tabii ki, bazı işler iki gün sürüyor bazıları bir haftada bitiyor. Eserlerimi tamamen kendi zevkime göre yapıyorum. Mesela İznik çinisi çok güzel, onun mavisi, kırmızısı bana ilham veriyor. Bu ilham sayesinde İznik çinisinin aynısı ahşaba yapıyorum.

 

 

   Kalan ahşap parçalarını değerlendirmek için minyatür evler yapıyorum. Bazı eserleri çiçeklerle birleştiriyorum. Oğlum çiçekçi olunca ortaya güzel şeyler çıkıyor. Mesela ansiklopediler atılıyordu, onların içini oyup saksı koydum çiçek ektik. Her şeyden farklı bir şeyler çıkabiliyorum.

 

 

    Kalan parçaları atmaya kıyamıyorum, onları da değerlendiriyorum böylece. İnsanın kafasını dinlendiren bir uğraş. Sabahtan ağaçları kesiyorum, sonra oğlumun dükkanına gelip burada yapıyorum. Farklı bir tutku bu.”

 

 

Son Güncelleme: 16.04.2016 10:03
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKözelGüncel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle