BİLECİK'TE BAYRAM HAZIRLIKLARI

Bilecik'te Ramazan Bayramı gelenekleri ve hazırlıkları tam hızıyla devam ediyor.

01 Temmuz 2016 Cuma 08:28
1490 Okunma
BİLECİK'TE BAYRAM HAZIRLIKLARI

BAYRAM ŞEKERLERİ TEZGAHLARDAKİ YERİNİ ALDI

 

    Bilecik’te bayram öncesi çikolatalar ve şekerler tezgahlardaki yerini alırken, şekerlerin geçen senelere rağmen zamlandığı görüldü.  

 

 

 

     Bilecik’te Ramazan Bayramı öncesi şekerlerin tezgahlarda yerlerini almasıyla bayram coşkusunun geldiğini belirten esnaf İlhan Öztürk, "Bu bayram şeker fiyatları geçen seneye göre yüzde 5, yüzde 10 daha zamlı" dedi. Her bütçeye uygun şeker ve çikolata fiyatlarının olduğunu ifade eden Öztürk, "Şeker 6 liradan 15 liraya kadar var. Çikolata ise 10 liradan başlıyor 60 liraya kadar çıkıyor.

 

 

      Talepler herkesin bütçesi yönünde seyrediyor. Çoluk çocuğa dağıtılmak için ucuz şekerler tercih ediliyor. Çikolata grubu da daha resmi daireler, evlere gelen misafirler için tercih ediliyor. Genelde ucuz şekerler tercih ediliyor.

 

 

    Bütçeye uygun olduğu için. Bizde çok çeşit var. 250-300'e yakın şeker ve çikolata çeşidimiz var. Fiyatlarımız geçen senelere göre daha çok artış gösterdi" dedi.

 

 

  BAYRAM TATLILARI DA TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI

 

    Bilecik'te Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla tatlıcılarda hareketlilik başladı. Bayrama sayılı günler kala vatandaş tatlıcılara büyük ilgi gösteriyor. Bilecik'te hissedilir bir bayram coşkusu yaşandığını belirten işletme sahibi Kemal Bayraktar, "Bayram geliyor vatandaşlar tatlılara akın ediyor. En çok tüketilen tatlımız baklava.

 

 

      Çeşitlerimiz cevizliler 25 lira, fıstıklılar 40 lira. Tepsi olarak ta sipariş alıyoruz. Bir tepsimiz 4 kilogram geliyor. Tepsi fiyatlarımızda bayrama özel bir indirim yaptık.

 

 

    Cevizliler 80 lira, fıstıklılar 150 lira. İşlerimiz yoğun vatandaşın büyük ilgisi var. Böyle hareketli olması eski bayramları aratmıyor. Şimdiden herkese iyi bayramlar" dedi

 

 

BAYRAM TRAŞI GELENEĞİ SÜRÜYOR

 

    Bilecik'te vatandaşlar, gelenek haline gelen bayram tıraşlarını yaptırmak için berberlere akın ediyor. İşini Arife gününe bırakmak istemeyen vatandaşlar bayram tıraşı olmak için berberlere akın ederken, kentte bayram tıraşı geleneğini de devam ettiriyorlar. Kentteki bazı berberler ise bayram namazı saatine kadar açık kalarak hizmet veriyor. Bilecik'te berberlik yapan Tahir Dere, bu geleneği devam ettirmek için bayram namazına kadar tıraş yaptıklarını söyledi.

 

 

     Eskiden bayram tıraşı geleneğinin daha yaygın olduğunu belirten Dere, "Bayram tıraşı bir gelenek. Eskiden daha çok ilgi görüyordu, şimdi eskisi kadar değil ama yine de devam ediyor. Bayram namazı saatine kadar açığız. Bayram tıraşı geleneğini, gençlerimizin de devam ettirmesini istiyoruz.

 

 

   Bayramların özellikle yaz aylarına denk gelmesiyle tıraşı oranının çok düştü. Bayramlar yaza denk geldiğinde herkes bir yerlere gittiği için bayram tıraşı yaptıranlar azalıyor, ancak sonbahar ve kış aylarında daha çok oluyor. Bayram tıraşı olmak isteyenlere sabaha kadar kapımız açık" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 01.07.2016 08:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle