BİLECİK'TE İLK DEFA GÖRÜLDÜ

Antalya, Burdur ve Denizli illerine özgü bir endemik çiçek olarak bilinen ve EXPO 2016 Antalya Ajansı tarafından doğal yaşam alanında koruma altına alınan şakayık (yaban gülü), Bilecik'te ilk kez görüldü.

14 Mayıs 2020 Perşembe 13:07
4002 Okunma
BİLECİK'TE İLK DEFA GÖRÜLDÜ
banner15
banner18

Antalya, Burdur ve Denizli illerine özgü bir endemik çiçek olarak bilinen ve EXPO 2016 Antalya Ajansı tarafından doğal yaşam alanında koruma altına alınan şakayık (yaban gülü), Bilecik'te ilk kez görüldü.


  Bilecik'in Osmaneli ilçesine bağlı Belenalan köyü kırsalında görülen ve halk arasında 'Aygülü' olarak da bilinen şakayık (yaban gülü), kentte ilk kez görüldü. Doğa yürüyüşüne çıkan Bilecik Yaban Hayatı ve Ekoturizm üyeleri tarafından fotoğraflanan çiçek, dünyada nesli tükenmek üzere olan bitkiler arasında bulunuyor.

  "Dünyada nesli tükenmek üzere ve ülkemizde birkaç ilde yetişiyor"
  Şakayık çiçeğinin Osmaneli doğasına ayrı bir güzellik kattığını söyleyen Bilecik Yaban Hayatı ve Ekoturizm grubu üyesi Gürdal Sefer, "Grubumuz doğa yürüyüşleri sırasında Bilecik'in doğal güzellikleri görüntülemeye devam ediyor.

Osmaneli ilçemize bağlı Belenalan köyü kırsalında Dünya'da nesli tükenmek üzere ve ülkemizde Antalya, Burdur ve Denizli illerine özgü endemik çiçek olarak bilinen şakayık çiçeğini görüntüledik.

Şakayık çiçeği yüksek rakımlı yerlerde sadece bahar aylarında açan bir çiçektir. Bu çiçek türünün ilçemizde de koruma altına alınarak Türkiye'nin ve ilçenin sahip olduğu zengin biyoçeşitliliğin gelecek nesillere aktarılması gerekir.

Osmaneli ilçemizde yetişen bitki türleri arasına yeni bir endemik bir çiçek daha girmiş oldu" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa akkaş 2020-05-14 14:21:56

şakayık kardelen nergis ve ters lale gibi nesli tüketilen türlerden bilecik merkeze bağlı çakırpınar ve dereşemsettinde bulunmakta fakat 3 yıldır gözlemliyorum ben hersene azalıyor köylülerin dediğine göre bursadan gelen bazı kişiler soğanlarını topluyormuş. yazık koruma altına almak gerekli

Avatar
Ôzgürce 2020-05-15 16:23:24

Nekadarrrrrrr da ônemliii haberler vahhh vahhh vahhhh yaaaa

Avatar
Selda İNCE 2020-05-15 21:04:08

Ben çocukken bile vardı. Yıllardır var bu çiçek Bilecik’te. İlk kez falan gözlenmedi yani. Belki Belenalanda ilk kez görmüşlerdir.

banner22

resim yükleresim yükleresim yükle