ÖĞRENCİLERE POLİSLİK MESLEĞİ TANITILDI

Bilecik’in Osmaneli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine polislik mesleği tanıtıldı.  

20 Aralık 2018 Perşembe 13:30
354 Okunma
ÖĞRENCİLERE POLİSLİK MESLEĞİ TANITILDI

Bilecik’in Osmaneli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine polislik mesleği tanıtıldı.  


  İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ve birimleri gezdirilerek tanıtılan öğrencilere, suçtan korunma yöntemleri ile bilgilendirme amaçlandı.

Cumhuriyet Ortaokul Müdürü Yılmaz Uğur, rehber öğretmeni Melin Mutlu ve öğrenciler, ilk olarak İlçe Emniyet Müdür vekili Ali Özgan'ı makamında ziyaret etti. Özgan, çocuklarla konuşup, "Onlar bizim geleceğimiz. Geleceğimiz olan öğrencileri misafir etmekten polis teşkilatı olarak çok mutluyuz. Onların gözlerindeki ışıktan biz de cesaret ve güven alıyoruz" dedi.  


  Kurum personelleri tarafından, polisliğin tarihçesi ve tanımı, polis birimlerinin tanıtılması, polis okulları giriş koşulları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Emniyet Müdür yardımcısı komiser Yalçın Avcı, öğrencilere, polislik tarihinin Türk tarihi ile başladığını ifade ederek, tarih boyunca çeşitli devletler kuran Türklerin kamu düzeni ve güvenliğini ulusal savunma ile birlikte yürüttüklerini belirtti.

Avcı polis mesleğine giriş şartları hakkında da bilgi vererek, “Polislik mesleğinin güzel ve onurlu bir meslektir. Bizler bu mesleği seçtik, gururla onurla bu mesleği yapıyoruz. İnsanlar her konuda her insandan yardım isteyemez. Ama polislerden hepimiz her konuda yardım isteyebiliriz. Bu mesleğin en güzel yanlarından biri de herkese, hiçbir ayrım yapmadan yardımcı olmaya çalışmaktır” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle