AYA YORGİ KİLİSESİ TURİZME KAZANDIRILACAK

Bilecik'in, 18 ayrı medeniyete ev sahipliği yaptığı Osmaneli ilçesinde bulunan Aya Yorgi Kilisesi turizme kazandırılacak.

24 Haziran 2020 Çarşamba 17:17
862 Okunma
AYA YORGİ KİLİSESİ TURİZME KAZANDIRILACAK
banner15
banner18

 Bilecik'in, 18 ayrı medeniyete ev sahipliği yaptığı Osmaneli ilçesinde bulunan Aya Yorgi Kilisesi turizme kazandırılacak.  


  Konu hakkında açıklama yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, "Osmaneli 18 medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerden geriye kalan birçok tarihi ve kültürel varlığa sahiptir. Bu kültürel varlıklardan Hagios Georgios (Aya Yorgi) Kilisesi, tarihi camilerimiz gibi Osmaneli için çokça ziyaretçi çeken turizm değerlerimizdir. Hristiyanlıktan önceki medeniyetler döneminde tapınaklar bölgesi olarak da kullanılan bu bölgede sonrası kilise inşa edilmiş, en son kilise 18 yüzyılda yangın sonucu büyük hasar görünce onun kalıntıları üzerine bugünkü kilise inşa edilmiştir. Mülkiyeti Osmaneli Belediyesine ait olan Georgios (Aya Yorgi) Kilisesi ilk belediye başkanlığımız döneminde Hemşehrimiz Prof. Dr. Nabi Avcı'nın Kültür ve Turizm Bakanı olarak verdiği desteklerle kültür merkezi ve müze olacak şekilde projelendirilmiş ve İçişleri Bakanlığımızın onayı ile kilisenin bağlı olduğu Ortodoks Fener Patriğinin'de katkılarıyla gerekli izinler alınmıştı.

İki kez ihale edilmesine rağmen ihaleyi kazanan şirketlerin restorasyonu yapmamaları nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilememişti. Milletvekilimiz Selim Yağcı ve İl Başkanımız Fikret Karabıyık ve de Prof. Dr. Nabi Avcı'nın destekleriyle tekrar restorasyon yatırımı hızlandırılmış ve inşallah 2021 yılında restorasyonun tamamlanması kararlaştırılmıştır. Kültür Merkezi ve Müze olarak kullanılacak Kilise ve çevresi Osmaneli’ne gelen özellikle yabancı turistlerin büyük ilgisini çekmekte ve önemli bir tarih ve kültür varlığı olarak korunmaktadır" dedi.

  Osmaneli'nde Ortodoks Hristiyanlar ile Müslüman Türkler kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde dostça yaşamışlar


  Başkan Şahin açıklamasının devamında, "Emeviler, Abbasiler, Selçuklular ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde Osmaneli'nde Ortodoks Hristiyanlar ile Müslüman Türkler kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde dostça yaşamışlardır. O dönemde Osmaneli'nde 5 cami ve 6 mescit, 1 Kilise bulunduğu kaynaklarda görülmektedir. Geçmişten Osmaneli'nde kalan Rüstem Paşa Cami (Ulu Cami), Yıldırım Beyazıt Camii (Kırgıllı Cami), Medrese Cami (Yeni Cami) bugün restorasyonları tamamlanmış şekilde hizmet etmektedir. Diğer iki camimizin yerleri bilinmekle birlikte artık restorasyonları için çalışmalar yapmaktayız. Osmaneli turizmde yükselen değer olurken Georgios (Aya Yorgi) Kilisesi ve sahip olduğu tarihi camileri, konakları, köprüleri, kaleleri gibi varlıkları ile dikkat çekmektedir. İnşallah Kültür ve Turizm Bakanlığının yapacağı restorasyonla kilisemizde dikkat çeken ilçemizin önemli bir değeri olarak müze ve kültür merkezi olarak turizme hizmet edecektir" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
1 2020-06-25 01:40:36

Atatürk;;
ALLAH Hazret-i Adem Aleyhisselâm'dan başlamak üzere sınırsız peygamber ve elçiler göndermiştir. Peygamberimiz aracılığıyla en son dinsel ve yaşamsal gerçekleri verdikten sonra artık insanlık ile aracı ile ilişkide bulunmaya gerek görmemiştir. İnsanlığın kavrayış, aydınlanma ve gelişme düzeyleriyle her kulun, doğrudan doğruya Allah tarafından gönle doğan şeylerle ilişki kurma yeteneğine ulaştığını kabul etmiştir ve bu nedenle Hazret-i Muhammed son peygamber olmuştur."
DEMİŞTİR

Avatar
2 2020-06-25 01:41:05

Atatürkümüz ,,,İLİMLE İRFANLA OLUN,,,boş manasız afaki saçma sapan işlerle uğraşmayın,,,DİNİ HAKİKİYEYİ İZAHATLE ARAYIN DEMİŞTİR………..

Avatar
3 2020-06-25 01:41:22

KURANI KERİMDE RABBİMİZCE;;;;hadislerle PEYGAMBER EFENDİMİZCE,,,,,,;;”””””””””””” İSLAMpeygamberlerinden İSA PEYGEMBERİMİZ.Allah’ (YARADAN) ın oğludur diyenler apaçık bir sapıklık,büyük bir cahillik içindedir denilmişken,,,”””””””””””””””

Avatar
5 2020-06-25 01:42:12

RABBİMİZ DOĞURMAMIŞTIR,,,DOĞURULMAMIŞTIR Kİ,,,::::İSA PEYGAMBERİMZ DE HAŞA RABBİMİZİN OĞLU DEĞİLDİR Kİ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!::::::::tabiki sınırlarımız HUDUDUMUZ DA VARDIR BİZİM::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::tamam her canlıyı severiz,,yaradılanı yaradan dan ötürü hoş görürüz ANNCCAAKKK,,,tabiki sınırlarımız HUDUDUMUZ DA VARDIR BİZİM....:::::::::::::::::::::::::::::::::::

Avatar
6 2020-06-25 01:42:37

GÜNDELİK HAYATTA,, beşeriyette ,,sosyal hayatta..,, PEYGAMBER EFENDİMİZCE ÖVGÜLÜ sultan Mehmet hanımızın BUYURDUĞUNCA,,,,,,””””””””””””,,,,, (YOLDAN ÇIKMIŞLIKLARI BİLİNSE DAHİ)))…,senin dinin sana benim ki banaDEYİN asla didişmeyin,,,MUTLAK HAKİKATLE,,İLİMLE İRFANLA,,””””””””PEYGAMBER EFENDİMİZİN(S.A.V),,…HAYAT TARZLARINA GÖSTERDİĞİ ŞEKİLDE SAYGILILIKTA OLUN””””SEVGİ,,MEVLEVİYEİ,,HOŞGÖRÜYLE ,,,olun denilmişken…….

Avatar
7 2020-06-25 01:42:55

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::tamam her canlıyı severiz,,yaradılanı yaradan dan ötürü hoş görürüz ANNCCAAKKK,,,tabiki sınırlarımız HUDUDUMUZ DA VARDIR BİZİM....:::::::::::::::::::::::::::::::::::

Avatar
8 2020-06-25 01:43:13

“”””””””””””””EDEBALİ VADİSİNDEKİ,,,,CAMİLERİMİZ YAPILMAYI BEKLESELERDE,,,rekonstruksiyonel yıkım sonrasında,,,YAPILMAYI BEKLEYEN CAMİLERİMİZ DEĞİLDİR BİZİM…”””””””””””””””

Avatar
dikkatli de olmak gerektir TABİKİ DE... 2020-06-25 01:43:38

”””””””””””””EDEBALİ VADİSİNDEKİ CAMİLERİMİZ YAPILMAYI BEKLESELERDE,;;;rekonstruksiyonel yıkım sonrasında,YAPILMAYI BEKLEYEN CAMİLERİMİZ DEĞİLDİR BİZİM””””””””””””””””””””””””””EDEBALİ VADİSİNDEKİ CAMİLERİMİZ YAPILMAYI BEKLESELERDE,;;;rekonstruksiyonel yıkım sonrasında,YAPILMAYI BEKLEYEN CAMİLERİMİZ DEĞİLDİR BİZİM””””””””””””””””””””””””””EDEBALİ VADİSİNDEKİ CAMİLERİMİZ YAPILMAYI BEKLESELERDE,;;;rekonstruksiyonel yıkım sonrasında,YAPILMAYI BEKLEYEN CAMİLERİMİZ DEĞİLDİR BİZİM””””””””””””””””””””””””””EDEBALİ VADİSİNDEKİ CAMİLERİMİZ YAPILMAYI BEKLESELERDE,;;;rekonstruksiyonel yıkım sonrasında,YAPILMAYI BEKLEYEN CAMİLERİMİZ DEĞİLDİR BİZİM”””””””””””””

banner22

resim yükleresim yükleresim yükle